Naukkarinen jatkaa sisäsoutumenestystään - nyt meni rikki maratonin Suomen ennätys

Joeln Naukkarinen souti uuden suomenennätyksen. Kuva: Veikko Niemi

Joeln Naukkarinen souti uuden suomenennätyksen. Kuva: Veikko Niemi

Seuraavaksi Naukkarinen tähtää avovesikauteen.

Olympiasoutaja Joel Naukkarinen voitti Keravalla ergomaratonin avoimen sarjan ja uusi samalla Suomen ennätyksen. Maraton taittui ajassa 2:26:00,5. Keskivauhti 500 metriä kohden oli huimat 1:43,8.

-Ihan mielettömän hyvä veto, kommentoi Naukkarinen yllättyneenä.

Naukkarinen kiittelee M40-sarjan Toni Pyykköä kirittämisestä. Miehet kamppailivat viimeisissä sisäsoudun SM-kilpailussa sisäsoutuliigan voitosta.

SE:tä ei Naukkarinen lähtenyt edes tavoittelemaan, mutta huomasi olevansa hyvässä vauhdissa.

-Peliliikkeenä Pyykköä vastaan nostin vauhtia ja sinnittelin aina 500 metriä kerrallaan. Vauhti oli matkalla välillä niin älytöntä, etten uskonut pystyväni pitämään sitä maaliin asti.

Vauhti pysyi ja samalla Naukkarinen sinetöi ensimmäisen sisäsoutuliigan voittonsa. Hän on myös ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut kaikki eri sisäsoudun SM-matkat miesten avoimessa sarjassa. Samalla kaudella hän on tehnyt sekä 500 metrin, 1000 metrin, että maratonin Suomen ennätykset.

Naukkarinen keskittyy nyt täysin tulevaan avovesikauteen. Hän on siirtynyt olympiasoutuparinsa Antti Kilpeläisen kanssa ulkomaanleireiltä jatkamaan harjoitteluaan Suomen vesiin. Edessä on kesä, jolloin kilpaillaan olympiapaikoista vuoden 2016 Rio de Janeiron olympialaisiin.