Neuvonen ja Korpela kävelivät mestareiksi Lapualla – Ojalan kisa päättyi varoitustilin täyttymiseen

Elisa Neuvonen (kuvassa edessä) käveli voitti maantiekävelymestaruuden jo neljännen kerran. Kuva vuoden 2018 Kalevan kisoista. Kuva: Touho Häkkinen

Elisa Neuvonen (kuvassa edessä) käveli voitti maantiekävelymestaruuden jo neljännen kerran. Kuva vuoden 2018 Kalevan kisoista. Kuva: Touho Häkkinen

Veikkolalle 17-vuotiaiden SE.

Lapuan Virkiän Anniina Kivimäki kuorrutti tappiottoman kilpailukautensa 20 kilometrin maantiekävelyn 22-vuotiaiden Suomen mestaruudella Lapualla. Voitto heltisi loistoajalla 1.38.15, jolla Kivimäki olisi voittanut kirkkaasti myös naisten mestaruuden.

– Aika oli yläkanttiin, vaikka ajattelin, että ehkä joku tuollainen voisi tulla, jos oikein hyvin menee, Kivimäki arvioi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Ennätyksellään Kivimäki nousee Suomen 22-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi. Kivimäki käveli Lapuan kilpailun yhtä matkaa Espoon Tapioiden Jaakko Määttäsen kanssa, joka voitti miesten 22-vuotiaiden mestaruuden ajalla 1.38.13.

– Kuulin kisapäivänä, että Jaakko ja Enni Nurmi olivat lähdössä kävelemään viiden minuutin kilometrivauhtia kuten minäkin, joten siinä oli minulle hyvä selkä, Kivimäki hehkutti.

Määttäselle kilpailu oli lähinnä harjoituslenkki.

– Minulla kausi on jo ohi. Päätin vetää kisan kovana treeninä ja toimin samalla naisille vetoapuna, useita minuuttia ennätyksestään jäänyt Määttänen sanoi.

Kivimäki: Nuorten EM-kisat tavoitteena

Kivimäki on tällä kaudella voittanut kaikki henkilökohtaiset kilpailunsa mukaan lukien Kalevan kisat, Ruotsi-ottelun ja 22-vuotiaiden SM-kisojen kävelykisan. Täydellisen kauden päätteeksi mestaruus kotikaupungissa maistui.

– Oli tosi hyvä tunnelma. Tätä kisaa on odotettu kauan. Kisa kun vielä siirtyi keväältä tänne syksyyn, Kivimäki sanoi.

Valmentaja Marko Kivimäki kiitteli erityisesti sitä, että vaikka Anniina ei tällä kaudella ole tähdännyt 20 kilometrille, viimeinen 5 kilometriä tuli silti Lapualla kiihtyvästi.

– Se on tosi erilainen matka jaloille ainakin tälle hetkellä kuin 10 kilometriä. Se on niin pitkälle tosi helppo ja sitten yhtä äkkiä tosi vaikea, Kivimäki totesi 20 kilometristä.

– Jos tällainen kehitys jatkuu, ensi vuonna 22-vuotiaiden EM-kisoissa pistesija on realismia.

Neuvonen: Voitto tyydytti, aika ei

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen voitti naisten 20 kilometrin mestaruuden jo neljättä kertaa urallaan. Nyt se tuli ajalla 1.39.18.

– Aikaan en ole tyytyväinen, mutta voittoon tietysti. Viimeiset viikot ovat olleet vähän vaikeampia. Syke on ollut pikkuisen korkealla ja on ollut väsymystä. Kisassa tuntui, että pääsisin kovempaa, mutta jalat eivät jaksaneet, eikä syke noussut normaalisti, Neuvonen kertaili.

Laitilan Jyskeen Venla Laiho oli toinen ajalla 1.43.38 ja vatsaongelmista kärsinyt Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tiia Kuikka kolmas ajalla 1.47.43.

Korpela kuittasi mestaruuden, Ojalan varoitustili täyttyi

Miesten 30 kilometrin kilpailun voitti Turun Urheiluliiton Matias Korpela ajalla 2.28.08. Kilpailua ensimmäiset reilut 10 kilometriä ylivoimaisesti johtaneen Aleksi Ojalan matka jäi kesken, kun varoitustili täyttyi.

– Tuomareilta tuli lappuja aika tiuhaan tahtiin 5 ja 10 kilometrin välissä. Sitten kävin "varikolla" ja viimeinen lappu tuli aika pian sen jälkeen. Yritin lyhentää askelta ja muuttaa tekniikka, mutta ei voi mitään. Tämä pitää nyt nollata, Ojala sanoi.

Korpelalle uran ensimmäinen 30 kilometrin mestaruus maistui, vaikka lajin kotimainen kärkikolmikko Ojala, Aku Partanen ja Jarkko Kinnunen kisasta puuttuivat.

– 10 kilometrin jälkeen, kun Aleksi keskeytti sain varoituksen. Kun olin jo saanut monta huomautusta, otin jalan pois kaasulta. En uskaltanut sen jälkeen vetää ihan maksimilla. Oli kuitenkin kyse ensimmäisestä mestaruudesta, Korpela sanoi.

Veikkola SE-vireessä

Lapuan Virkiän Heta Veikkola käveli Lapualla 17-vuotiaiden 5 kilometrin Suomen ennätyksen. Veikkola voitti ikäluokkansa mestaruuden ajalla 23.24, jolla hän siirsi historiaan Henrika Parviaisen entisen ennätyksen 23.32, joka oli vuodelta 2013.

Veikkolalle, 17, mestaruus ja ennätys maistuivat. Erinomaisen hallikauden jälkeen hän oli sivussa kilpailuista lähes koko kesän kuntouttaessaan säären rasitusmurtumaa. Lapuan kisa oli hänelle kauden toinen kilpailu Kotkan SM-viestin jälkeen.

– Nyt oli sellainen tunne, että tänä kesänä täytyy vielä onnistua, ja nyt oli hyvä päivä, Veikkola kertasi ylivoimaisesta suoritustaan.

Espoon Tapioiden Sajan Irintshejev, voitti 17-vuotiaiden 10 kilometriä ennätyksellään 45.45, jolla hän nousee ikäluokan Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi.

– Se oli minusta jopa kesän paras kävely, vaikka olen kauden aikana tehnyt kolme SE:tä. Tämä oli silti kävelynä ylivoimaisesti paras. Se aika mitä valmentaja Jani Lehtisen kanssa katsottiin, että voisi mennä, alittui reilusti, Irintshejev riemuitsi,