Norja juhli viesteissä – Suomen miehet ja naiset liputettiin radalta

Norjan miehet juhlivat myös kakkosmiehistöllään. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Norjan miehet juhlivat myös kakkosmiehistöllään. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Norja juhli sekä miesten että naisten ampumahiihdon maailmancupin viestejä Itävallan Hochfilzenissä. Suomen päivä oli synkkä, sillä sekä miehet että naiset otettiin kierroksella kiinni.

Naisten viestissä Suomi oli laittanut parhaat voimat avausosuuksille, mutta alku oli silti synkkä.

Ensimmäistä osuutta hiihtänyt Kaisa Mäkäräinen joutui makuuammunnassa varapatruunoista huolimatta kiertämään sakkokierroksen. Suomi oli siinä vaiheessa koko kilpailun viimeisenä sijalla 22. Ensimmäiseen vaihtoon Mäkäräinen toi Suomen sijalla 15.

Suomen toista osuutta vei Mari Laukkanen. Seuraavilla osuuksilla olivat Sanna Markkanen ja Maija Holopainen. Suomi otettiin kierroksella kiinni, joten joukkue ei päässyt maaliin asti. Suomi oli tuloslistalla18:s.

Suomen miehet kokivat saman kohtalon. Joukkue Jarkko Kauppinen, Mika Kaljunen, Ahti Toivanen, Ville Simola jäi kierroksen kärjestä eikä päässyt maaliin asti. Suomen sijoitus oli 19:s.

Norja voitti sekä miesten että naisten viestin. Miesten viestissä Norjalla oli kolme viestinviejää ns. B-joukkueesta, ainoastaan kokenut Ole Einar Björndalen oli mukana kovista nimistä, mutta se ei vuonomaan voittoa estänyt. Norjan jälkeen maaliin tulivat Ranska ja Venäjä. Naisten viestissä Norja voitti ennen Ukrainaa ja Venäjää.

>> Miesten tulokset

>> Naisten tulokset

Lähde: Yle Urheilu