Norjalle viestimestaruudet Kontiolahdella

Norja vei sekä miesten että naisten alle 21-vuotiaden viestimestaruudet ampumahiihdon nuorten MM-kisoissa Kontiolahdella. Suomen joukkueet sijoittuivat häntäpäähän kummassakin viestissä.

Norja vei sekä miesten että naisten alle 21-vuotiaden viestimestaruudet ampumahiihdon nuorten MM-kisoissa Kontiolahdella. Suomen joukkueet sijoittuivat häntäpäähän kummassakin viestissä.

Suomen 21-vuotiaiden miesten joukkue oli 12:s Kontiolahden nuorten MM-kisojen 4x7,5 km:n viestissä. Suomi hävisi voittaja Norjalle 8.19,6.

Norjan ylivoimainen voittoaika oli 1.21.50,4, ja joukkue käytti viestissä 9 varapatruunaa. Toiseksi sijoittunut Tshekki hävisi Norjalle 1.23,5, mutta joutui käymään tiukan sekuntitaiston Venäjän kanssa. Tshekille 0,1 sekunnilla hävinneen Venäjän kohtaloksi muodostui toisen osuuden pystypaikka, josta tuli viisi sakkokierrosta.

Suomen joukkueessa kilpailivat Aku Moilanen, Atte Kiskola, Mika Lammi ja Olli Hiidensalo. Kiskola joutui kiertämään kaksi sakkokierrosta ja Hiidensalo kolme. Joukkue käytti 14 varapatruunaa.

Suomen joukkue menetti mahdollisuutensa hyvään sijoitukseen ampumapenkalla.

– Suksi kulki hyvin, välineistä ei ollut kiinni, mutta se ammunta ei mennyt niin kuin olimme ajatelleet. Nyt pitää opetella katsomaan keliä ja tuulta ja reagoida nopeasti niiden muutoksiin, oli nelikon yhteinen summaus omista suorituksista.

Suomen naisten joukkue oli 17:s ja Suomi hävisi voittaja Norjalle 9.44.

Suomen joukkueessa kilpailivat Krista Berg, Rita Nurmenrinta ja Tiia-Maria Talvitie. Kilpailuun osallistui 18 joukkuetta.

Norjan voittoaika oli 1.01.37,6. Kisan yllättäjäjoukkue Italia sijoittui hopealle jääden Norjalle 16,6 sekuntia. Ukraina otti pronssia 24 sekuntia Norjalle hävinneenä. Ukrainan joukkueen paras ampuja Irina Varinets pudotti ainoana kilpailijana kaikki laikat suoraan lippaalta.

Voiton ratkaisijaksi nousi toista osuutta hiihtänyt Hilde Fenne.

– Tiesimme, että Hilde hiihtää kovaa, luotimme häneen, vakuutti ankkurina hiihtänyt Marion Roenning Huber. Joukkue selvisi ilman sakkokierroksia, mutta joutui käytämään yhdeksän varapatruunaa.

>> Miesten tulokset

>> Naisten tulokset

Lähde: YLE Urheilu