Olli-Markus Taivainen hopealle EM-keskimatkalla

Olli-Markus Taivainen hiihti toiseksi hiihtosuunnistuksen EM-kilpailujen keskimatkalla torstaina Ukrainan Sumyssa. Taivainen hävisi kilpailun voittajalle Venäjän Eduard Khrennikoville 18 sekuntia.

Olli-Markus Taivainen hiihti toiseksi hiihtosuunnistuksen EM-kilpailujen keskimatkalla torstaina Ukrainan Sumyssa. Taivainen hävisi kilpailun voittajalle Venäjän Eduard Khrennikoville 18 sekuntia. Voittajan aika oli 43.14. Kolmanneksi sijoittui Norjan Hans Jørgen Kvåle, jäi suomalaisesta neljä sekuntia. Keskiviikkona sprinttikultaa voittanut Staffan Tunis oli viides. Hän jäi sekuntipelissä pronssimitalista kaksi sekuntia.

Taivaisen lähtöaika oli ennen kuumaa ryhmää. Heti suorituksen jälkeen pellolainen oli sitä mieltä, että suoritus ei riitä mitaleille. Hän teki ison virheen, joka maksoi lähemmäs 40 sekuntia.

– Mitali oli yllätys sen suorituksen jälkeen, kun tuli iso virhe. Ehkä fyysisesti oli niin hyvä päivä ja liukas suksi, että se on paikannut sitä virhettä, iloitsi Taivainen, joka voitti viime vuonna MM-kultaa sprintissä. EM-kisoista Taivaiselta oli viime vuodelta sprintistä hopeaa ja pronssia pitkällä matkalla.

– Edellinen onnistunut keskimatkan kisa on vuodelta 2009 Japanin MM-kisoissa. Silloin voitin kultaa, Taivainen sanoi.

Rata oli erilainen kuin keskiviikkoisessa sprintissä. Kisassa oli paljon erilaisia reitinvalintamahdollisuuksia. Oikoja oli paljon jyrkissä rinteissä ja oiottiin myös ylämäkeen, mitä tapahtuu harvemmin Suomessa.

Naisten keskimatkan mestaruus meni Norjaan Marte Reenasille. Toinen ja kolmas sija menivät Ruotsiin Josefine Engströmille ja Kajsa Richardssonille. Paras suomalainen oli Anni Honkimaa, joka oli 16:s.

>> Kisasivut

- Suomen Suunnistusliitto