Ötillö –swimrunsarja käynnistyi Adrianmerellä – Hyppölä ja Grönholm palkintopallille sekasarjassa

Kuva: Pierre Mangez/ÖTILLÖ Hvar

Kuva: Pierre Mangez/ÖTILLÖ Hvar

Swimrunin Ötillö -sarja käynnistyi viikonloppuna Kroatian Hvarista, jossa kilpailijoille tulivat tutuksi Adrianmeri ja sen saaret.

Noin 40 kilometrin reitti koki vielä viime hetkellä muutoksia. Pisimmän uintiosuuden oli tarkoitus olla lähes kolme kilometrin mittainen, mutta sitä lyhennettiin 250 metrin verran voimakkaiden merivirtojen johdosta. Tästä huolimatta osallistujilla riitti haasteita. Sadesäässä edettävänä oli yhdeksän uintiosuutta yhteismitaltaan 8,8 kilometriä, joista pisin yksittäinen uintimatka oli 2700 metriä. Polkujuoksua teknisillä ja jyrkkiäkin nousuja sisältäneillä poluilla oli 31,6 kilometriä, joista pisin yksittäinen osuus oli 13,6 kilometriä. Osalle joukkueista reitti osoittautui liian kovaksi ja muutama pari joutui keskeyttämään kilpailun pisimmän uintiosuuden päätteeksi.

OTILLOHvar3PierreMangezKuva: Pierre Manges / Ötillö Hvar

Kilpailussa oli mukana 142 kahden hengen joukkuetta edustaen 23 eri kansallisuutta. Suomalaisia oli mukana neljän parin verran. Parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Kuopio Swimrunin parivaljakko Saara Grönholm ja Sampo Hyppölä, joka sijoittui sekasarjassa toiseksi. Eroa tšekkiläis-ruotsalaiseen voittajapariin Helena Erbenova Karaskova/Martin Flinta kertyi yli viisi tuntia kestäneessä kilpailussa 39 minuutin verran.

Kansainvälisyydestä huolimatta lajin alkuperämaa Ruotsi hallitsee Ötillö -sarjan tuloksissa. Miesten kisan voitti Jonas Ekman Fischer ja Lars Ekman. Naisten sarjassa ykkönen oli Fanny Danckwardt ja Desirée Andersson. Viikonlopun aikana järjestettiin saman tapahtuman yhteydessä myös lyhyemmän matkan kilpailu.

OTILLOHvarPierreMangezKuva: Pierre Mangez/Ötillö Hvar

Ötillö -sarja jatkuu Ruotsin Utössä tuokokuun loppupuolella. Sarjan MM-startti on perinteisesti käyty samoilla seuduilla Tukholman saaristossa syyskuun alussa.

-Juho-Veikko Hytönen

Ötillö Hvar -kilpailun tulokset

Korjattu otsikosta lyöntivirhe