Para-pyöräilijät voitokkaina Ruotsin kansainvälisessä kilpailussa

Kuva: Mikko Peltonen/Suomen Pyöräily

Kuva: Mikko Peltonen/Suomen Pyöräily

Suomalaiset para-pyöräilijät putsasivat pöydän Ruotsin Arlandassa ajetussa C1-kategorian kansainvälisessä maantieajokilpailussa.

Tandempari Pauliina Hatunen – Tiina Nieminen sekä käsipyöräilijät Sini Pyy ja Harri Sopanen ylsivät kaikki luokkavoittoihin, ja Jani Peltopuro säesti vahvaa suomalaispanosta sijoittumalla luokassaan toiseksi.

Näkövammaisten luokassa ajavalle tandemparille ykkössija oli erityisen makea, sillä tämä oli ensimmäinen kerta kun he kukistivat kovan kilpakumppaninsa Ruotsin tandemparin.

- Viime vuonna samaisessa kilpailussa hävisimme lähes puolitoistaminuuttia, ja nyt tuli voitto miltei kahden sekunnin erolla. Tuntuu erittäin hyvältä, yksi pieni välietappi saavutettu, vaikkakin Louise Janneringillä ei ollut kilpailussa sama pilotti, jonka kanssa hän yleensä ajaa maailmancupissa ja arvokilpailuissa, Hatunen kommentoi.

Kolmen voiton ja yhden kakkossijan myötä suomalaispyöräilijät keräsivät Ruotsin kilpailusta yhteensä 116 maapistettä Tokion paralympialaisten maapaikka-rankingiin, jonka käynnissä oleva toinen karsintakausi päättyy 7.6.2020. Suomella on para-pyöräilyssä jo yksi varma maapaikka Tokiossa miesten sarjassa.