Paratriathlonkausi 2019 päätökseen Madeiralla - Jussi Lotvonen kuudes

Jussi Lotvonen paratriathlonkauden päätöskisan 6:s. Arkistokuva: Marko Törmänen

Jussi Lotvonen paratriathlonkauden päätöskisan 6:s. Arkistokuva: Marko Törmänen

Paratriathlonkausi 2019 saatiin päätöksen Madeiran aurinkoisissa olosuhteissa. Suomelta mukana oli miesten PTS 4 -luokassa kilpaileva Jussi Lotvonen, joka sijoittui kuudenneksi.

Hyvin sujuneen uintiosuuden jälkeen, kilpailussa oli tuloksellisesti parempaankin tarjolla. Pyöräily sujui loppua kohti nousujohtoisesti mutta päivän juoksusta ei löytynyt sellaista vauhtia, jota olisi tarvittu taistelussa parempiin sijoituksiin.

Lotvosen luokassa kilpailu on todella tiukkaa ja absoluuttisen kärjen takana on iso nippu miehiä taistelemassa mm. Tokion vuoden 2020 paralympiapaikasta. Tiukassa kilpailussa kuudeskin sija oli tärkeä, sillä Lotvosen vammaluokassa on eniten luokiteltuja urheilijoita ja siten kilpailu Tokion 2020 paikoista käy kiivaana. Lotvosen osalta tulos pitää unelman paralympiapaikasta edelleen elossa.

- Sanotaanko, että suoritus oli vähän niin kuin multigrade voide suksen pohjassa. Ei huippu muttei huonokaan. Uinti tuntui huonommalta mitä se lopulta oli. Ensimmäinen vaihto sujui aivan surkeasti, mutta siitä pyörälle päästyä ajo parani loppua kohden. Juoksu oli yhtä vaikeaa kuin Valencian EM –kilpailussa reilu kuukausi sitten. Jostain syystä maha ärtyy todella voimakkaasti ja juoksusta ei tahdo tulla mitään. Tämä ongelma pitää nyt selättää ennen ensi kautta ja muutoinkin on selvää, mihin osa-alueisiin pitää harjoituskaudella keskittyä. Edelleen uintivauhdin parantamiseen, pyöräilyyn vauhtikestävyyttä ja juoksuun yksinkertaisesti vauhtia. Mutta sitä ennen kotimatka ja parin viikon loma, kommentoi Lotvonen kilpailun jälkeen.