Paratriathlonkausi jatkui Japanissa – Liisa Lilja jälleen kolmas

Kuva: Marko Törmänen

Kuva: Marko Törmänen

Paratriathlonin kansainvälinen kilpailukausi jatkui kauden toisella WPS –sarjan osakilpailulla varhain lauantai aamuna aurinkoisissa olosuhteissa Japanin Yokohamassa.

Suomen Liisa Lilja jatkoi hyviä otteitaan ja sijoittui kolme viikkoa sitten Milanossa pidetyn WPS –sarjan kilpailun tavoin PTS2 -luokassa kolmanneksi. Kilpailun voitti tätä vammaluokkaa viime aikoina suvereenisti hallinnut USA:n Allysa Seely. Tosin tällä kertaa Seely joutui tekemään töitä voittonsa eteen, kun toiseksi sijoittunut Iso-Britannian Fran Browm johti pyöräilyosuuden jälkeen vajaalla kahdelle minuutilla. Seelyn juoksuvauhti on luokassaan ylivoimaista ja lopulta hän voitti kilpailun varsin selvällä erolla.

Liljan osalta kilpailu oli kaksijakoinen. Yokohaman satama-altaassa suoritettu uinti ei kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla ja eroa keulaan tuli noin minuutti. Ensimmäinen vaihto sujui sen sijaan paljon paremmin kuin Milanossa ja Lilja pääsi pyöräilyosuudelle viidentenä. Tällä kertaa pyöräily oli Liljan vahvin laji ja hän ajoi Brown jälkeen toiseksi nopeimman pyöräilyajan, nousten kolmanneksi. Pyöräilyreitti oli tasainen mutta tekninen monine mutkineen ja käännöksineen. Talven hyvä harjoittelu näkyi vahvana pyöräilynä ja uuteen kisapyörään tottuminen tulee päivä päivältä paremmaksi.

LiljaLiisa2Yokohama

Juoksuosuudelle lähdettäessä erot olivat Liljan osalta selvät niin eteen- kuin taaksepäin ja niinpä hän saattoi keskittyä täysin omaan suoritukseen. Juoksuosuudella meno oli myös astetta parempaa kuin Milanossa ja osuusajoissa Lilja oli kolmanneksi nopein. Maalissa sijoituksena kolmas ja jälleen iso kasa tärkeitä ranking- pisteitä talteen.

- Tulos ja sijoitus jälleen ihan ok, mutta edelleen on parannettavaa joka osa-alueella. Kiva oli huomata, että Milanon kauden avauksesta on taas menty eteenpäin, mutta uinti oli tänään heikkoa. Avovesiuintien määrä on niin vähäinen ja on aivan eri uida märkäpuvulla avovedessä kuin uikkareilla altaassa. Onneksi Suomessakin vedet alkavat lämmetä, joten avovedessä uintia pääsee harjoittelemaan. Muutoin ihan ok suoritus, kokonaisarvosana perushyvä 8,5. Kausi on pitkä, joten tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kisaa ja kesän arvokisoja, Lilja kertasi tunnelmiaan tiedotteessa.

Seuraavan kerran Lilja kilpailee Ranskan Besanconissa viikkoa ennen juhannusta. Tokion paralympialaisten kisapaikan todellinen tavoittelu alkaa kesäkuun lopulla Montrealin WPS –sarjan osakilpailulla. Siitä aukeaa ns. Tokio -ikkuna vuoden ajaksi, jonka aikana kolmen parhaan kilpailun ranking –pisteet otetaan laskuissa huomioon. Tokion kisapaikat jaetaan luokittain kymmenelle parhaalle ranking-pisteiden mukaisesti kesä-heinäkuun vaihteessa 2020.

Tulokset