Partanen ja Nurmi kävelivät SM-kultaa Lappeenrannassa

Aku Partanen torstaina Lappeenrannassa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Aku Partanen torstaina Lappeenrannassa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Aku Partanen käveli Suomen mestariksi Lappeenrannan viileässä illassa, kun torstaina jaettiin miesten 20 kilometrin kävelyn SM-mitalit. Naisten kympin voitti Espoon Tapioiden Enni Nurmi.

Miesten kilpailun voitti SM-kisojen ulkopuolella kilpaillut Valko-Venäjän Aliaksandr Liahovitsh, joka tuli rikkomaan Dohan MM-rajaa ja onnistuikin siinä. Voittoaika 1.22.25 alitti Dohan kisarajan viidellä sekunnilla.

Liahovitsh piti kilpailussa koko ajan kärkipaikkaa. Partanen putosi kyydistä vatsavaivojen vuoksi ja SM-hopeamies Aleksi Ojalan kohtalona oli kolme varoitusta ja sitä seurannut kahden minuutin aikasakko.

Suomen mestari Partasen kiusana olivat puolivälissä iskeneet vatsakrampit. Ilman niitä aika 1.24.38 olisi ollut parempi.

– 10 kilometrin kohdalla tuli vatsakramppi ja housut ovat nyt täynnä sitä itseään. Harmittaa, mutta kun vatsa kramppaa, se on niin totaalista, että kävely menee lenkkeilyksi. Ei pysty puristamaan, Partanen totesi Yleisurheilu.fi-sivulla.

– Uskon, että olisin pystynyt alittamaan ennätykseni. Kävely tuli puolimatkaan niin helposti.

 OjalaAleksiHLehikoinenAleksi Ojala sai kilpailussa kahden minuutin aikasakon. Kuva: Heidi Lehikoinen

– Harjoittelu on mennyt hyvin eteenpäin maantiekävelyn SM-kisojen jälkeen. Nyt ei tarvitse kiirehtiä harjoittelussa ennen Dohaa. Voi alkaa rauhassa pidentämään pitkää lenkkiä, tekemään vetoharjoituksia ja sitten vähän kiristämään tehoruuvia, Partanen valaisi kesän jatkoa.

Espoon Tapioiden Joni Hava oli Lappeenrannan SM-kilpailussa kolmas ajalla 1.33.04.

Naisten 10 kilometriä Lappeenrannassa voitti Espoon Tapioiden Enni Nurmi ajalla 47.30.

– En olisi ikinä uskonut, että pystyn tähän tällaisen kauden jälkeen, Nurmi viittasi rasitusvammoihin.

NaisetKavelyHLehikoinenNaisten kärkikolmikko. Kuva: Heidi Lehikoinen

Nurmi ratkaisi voiton pudottamalla seurakaverinsa Hele Haapaniemen kyydistä kilpailun viimeisellä kilometrin kierroksella. Haapaniemi oli toinen ennätyksellään 47.41.

– Ennin loppurutistus oli yllättävän kova, mutta olen tyytyväinen siihen, että sain vanhan ennätyksen nurin, Haapaniemi sanoi.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen oli kolmas ajalla 48.07

Kärkitaistoon odotetut Jarkko Kinnunen ja Tiia Kuikka jäivät pois Lappeenrannan kilpailusta. Kinnunen kärsii takareiden venähdyksestä ja Kuikalla on ollut vaikeuksia palautumisen kanssa.

Tulokset