Pyöräsuunnistuksen EM-kisat käydään viikonloppuna Puolassa

Marika Hara hakee kovia startteja alleen ennen MM-kisoja. Kuva: SSL

Marika Hara hakee kovia startteja alleen ennen MM-kisoja. Kuva: SSL

Pyöräsuunnistajien kansainvälinen kisakausi käynnistyy viikonloppuna Puolassa, jossa käydään pyöräsuunnistuksen EM-kilpailut ja maailmancupin avaus.

Suomesta Lounais-Puolaan, Wroclawiin lähtee vahva neljän naisen ja kuuden miehen iskujoukko. Joukkue koostuu jälleen kerran niin kokeneista konkareista kuin ensi kertaa aikuisissa ajavista nuorista maajoukkuemenijöistä.

Naisissa mitaleita kahmineen kolmikon, Marika Hara, Antonia Haga ja Ingrid Stengård, joukkoon nousi vasta 16-vuotias Kaarina Nurminen, joka tosin ajoi aikuisten maailmacupissa jo viime vuonna. Myös miehissä joukkueeseen on mahtunut nuorten maajoukkueessa ajavat Teemu Kaksonen ja Juha Lilja, jotka pääsevät nyt ensimmäisen kerran kokeilemaan vauhtiaan aikuisten joukossa kansainvälisissä karkeloissa.

EM-kisaohjelma on vaihdellut vuosien varrella. Tällä kertaa tarjolla on kolme kisamatkaa, lauantaina ajettava sekaviesti, sunnuntain sprintti ja maanantaina suunnistettava yhteislähtökilpailu. Viime vuonna Unkarissa ajetuissa EM-kilpailuissa Suomen saldoksi jäi kaksi mitalia: Antonia Hagan pitkän matkan ja Marika Haran, André Hagan ja Kare Kaskisen ajama sekaviestin pronssi.

Tänäkin vuonna EM-urilta on tavoitteena hakea mitaleita, vaikka monelle urheilijalle kauden pääkilpailu on MM-Tanskassa, jossa mitaleista taistellaan heinä-elokuun vaihteessa.

Yksi Suomen suurimmista mitalisuosikeista Puolassa on lajin moninkertainen MM-mitalisti Marika Hara, joka näytti toukokuun lopun SM-kilpailuissa kovaa kisakuntoaan. Kevään työkiireet ovat verottaneet pirkkalassa asuvan naisen EM-valmistautumista ja suuria paineita mitaleista kokenut pyöräsuunnistaja ei harteilleen ota.

– Kai sitä pitää maailman kärjelle pistää taas kampoihin. EM-kilpailut tulevat nopeasti ja sinne ei ole muita tavoitteita kuin saada kovavauhtisia harjoituksia MM-kilpailuja varten. Samalla näkee, missä kärki menee. EM-kilpailujen jälkeen kerkeää vielä pikkuisen tekemään jotain ennen MM-kilpailuja, muutaman vuoden kevyemmin harjoitellut Hara suunnittelee Suunnistusliiton tiedotteessa.

EM-pyöräsuunnistus 8.-10.6. Wroclaw, Puola

8.6. Sekaviesti klo 10-13
9.6. Sprintti klo 10-13
10.6. Yhteislähtökilpailu klo 10-13

Suomen EM-joukkue

Naiset: Antonia Haga OK Botnia, Marika Hara Koovee, Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö, Ingrid Stengård Ok Trian.

Miehet: Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat, Jussi Laurila Jalasjärven Jalas, Kare Kaskinen Ulvilan Ura, Juha Lilja Tampereen Pyrintö, Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet, Petrus Hanhijärvi Espoon Akilles.
Varalla: Pasi Pyykönen, Kankaanpään Suunnistajat.

Tapahtuman sivut