Pyöräsuunnistuksen MM-pitkällä nelossija ja kaksi nuorten mitalia

Samuel Pökälä neljäs MM-pyöräsuunnistuksessa. Kuva: SSL/Timo Mikkola

Samuel Pökälä neljäs MM-pyöräsuunnistuksessa. Kuva: SSL/Timo Mikkola

Samuel Pökälä miehissä neljäs. Kaarina Nurmiselle nuorten naisten maailmanmestaruus ja Teemu Kaksoselle nuorten miesten pronssia.

Pyöräsuunnistuksen MM-kisat jatkuivat tällä kerralla Tanskan niemimaan länsireunalla, Holstebron seudulla. Pitkälle matkalle oli valikoitu vauhdikas ja tasainen metsämaasto.

 Miesten 47 kilometrin radalla erot pysyivät hämmästyttävän pieninä. Voiton otti Venäjän Rustlan Gritsan ja parhaana suomalaisena neljänneksi sijoittui Samuel Pökälä.

– Alussa meinasi keskittyminen vähän herpaantua ja yksi reitinvalinta meni huonosti. Jaksoin kyllä jättää kropasta kaiken tuonne metsäteille mitä oli annettavissa. Olin muutaman vuoden pois pyöräsuunnistuksesta keskittyen maantie- ja maastopyöräilyyn, ja tässä vaiheessa pyöräsuunnistuksen MM-nelossijaan pitää olla tyytyväinen, taustoitti Pökälä Suunnistusliiton tiedotteessa.

Pekka Niemi kärsi kilpailussa poljinrikon, ja hän ajoi ison osan kisasta ilman toisen lukkopolkimen tehoa. Niemi ajoi kuitenkin kisan kahdeksanneksi ja hyvää suomalaispanosta täydensi myös Jussi Laurila kymmenennellä sijalla.

Huom. Naisten kilpailun tulokset ovat vielä epäviralliset, sillä kilpailun johto käsittelee kartassa ollutta epäselvyyttä. Naisten sarjan kilpailija hylättiin hänen käyttäessään uraa, joka ei ollut kartassa merkattu yhteneväksi risteykseen, ja hänen tuloksensa hylättiin. Asiasta tehtiin kuitenkin vastalause, vedoten kartan väärään tulkintaan.

Nuorissa maailmanmestaruus ja pronssi

Nuorissa naisissa Kaarina Nurminen jatkoi kisojen mitaliputkeaan ja ajoi tällä kerralla ylivoimaiseen yli kahden minuutin maailmanmestaruuteen ennen Ranskan Marine Denoualia.

– Luulin ensin, että meni huonosti mutta ei sitten mennytkään. Alku oli taas tosi vaikeaa ja tein yhden ison virheenkin. Missään vaiheessa ei kuitenkaan tullut väsy ja lopussa alkoi oikeasti kulkemaan. Minulla oli hetken aikaa matkalla yksi peesari, joka toisaalta auttoi polkemaan kovempaa. Kivaahan tämä mestariksi nouseminen on, iloitsi Nurminen.

Nuorissa miehissä Tsekin Jan Hasek vei voiton ja Teemu Kaksonen nousi hienosti pronssille reilun kolme minuuttia Hasekille hävinneenä.

– Pari pientä virhettä tuli mutta pystyin painamaan oikein hyvin noilla vauhdikkailla ajopätkillä. Välillä oli tiheää pikkupolkua ja vaikeampaa suunnistusta. Reitinvalinnat menivät hyvin ja tulos miellyttää, kertoi Kaksonen.

Myös Juha Lilja nousi podiumille, sijoittuen neljänneksi, ja reilun minuutin Kaksoselle hävinneenä.

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut jatkuvat perjantaina ajettavalla yhteislähtökilpailulla.

Tulokset