Pyöräsuunnistuksen MM-sprintissä nelossijat ja nuorten pronssia

Jussi Laurila vauhdissa MM-kisojen avausmatkalla sprintissä. Kuva: Timo Mikkola

Jussi Laurila vauhdissa MM-kisojen avausmatkalla sprintissä. Kuva: Timo Mikkola

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut avattiin Tanskassa sprinttikilpailulla. Parhaasta suomalaismenestyksestä vastasivat Jussi Laurila ja Marika Hara nelossijoillaan sekä nuorissa Kaarina Nurminen pronssimitalilla.

Viborgin kaupungin ydinkeskustassa ajettu sprintti sisälsi paljon epäsäännöllistä ruutukaavaa, mukulakiveä sekä tiukkoja käännöksiä katujen kulmissa. Pyöräsuunnistuksen sprinttejä pystytään ajamaan hyvin vähän vastaavanlaisilla pienillä korttelialueilla ja se lisäsi yllätysmomenttia tuloslistoille.

Miesten kilpailun kärkikaksikko Grigory Medvedev ja Anton Foliforov on totuttu näkemään palkintosijoilla, mutta pronssille ajanut Ranskan Yoann Courtois oli yksi päivän yllättäjistä.

Neljänneksi ajaneen Jussi Laurilan suoritus oli vahva ja ero mestariinkin oli vain kolmetoista sekuntia.

- Heti kartan nähdessä tuli sellainen olo, että pitää ajaa tarkasti ja sujuvasti. Siltikin tuli kolme reilun 15 sekunnin koukkua, mutta muuten meni todella sujuvasti. Haastava ja hyvä rata oli, analysoi Laurila suunnistusliiton tiedotteessa.

Myös Pekka Niemi hätyytteli kymppisakkia alle minuutin voittajalle hävinneenä.

- Tänään ei miehissä oikein kukaan tainnut ajaa puhtaasti, kun oma ero kärkeen on näin pieni ja suorituksessa tuli paljon koukkuja sekä yksi turha ajo pussin perälle, kertoi Niemi

Naisten kilpailussa voittaja Emily Benham Kvåle teki suhteellisen ison eron kilpakumppaneihinsa. Neljänneksi ajanut Marika Hara jäi voittajasta jo reilut puolitoista minuuttia, eikä ollut aivan tyytyväinen päivän suoritukseensa.

- Suoritus ei lähtenyt oikein missään vaiheessa sujumaan, ja suunnistus oli ihan jaloissa. Kerran menin sekaisin korttelikossa ja siinä meni aikaa. Tästä jatketaan paremmalla mielellä kohti metsäkisoja, mietiskeli Hara.

Viidenneksi ajanut Henna Saarinen oli iloinen suoritustasonsa palautumiseen kevään vaikeuksien jälkeen.

- Olin vappuna selkäoperaatiossa ja on kiva päästä taas ajamaan hyvällä tasolla. Tosin aivan vaikeuksitta tänään ei sujunut, kun kerran törmäsin toiseen kilpailijaan ja siinä meni pyörän tanko hänen pinnojensa väliin, kuvaili Saarinen kisan kommelluksia.

Nuorten kilpailussa pronssimitali

Suomalaisnuoret ajoivat vahvasti nuorten MM-kilpailussa, kun Kaarina Nurminen avasi kisojen mitalitilin pronssilla ja Saara Yli-Hietanen heti perään neljänneksi.

- Hyvä fiiils, mutta ei ollut ihan nappisuoritus. Alussa oli turhaa hidastelua, mutta sitten toteutin reitinvalintoja nopeammilla päätöksillä. Muurienkin kanssa oli välillä hankaluutta tulkita mistä saa mennä, mutta lopulta selvitin ne hyvin, iloitsi Nurminen.

Nuorten miesten kilpailussa Juha Lilja piti hetken kärkipaikkaa hallussaan, mutta joutui kirjaamaan hylkäyksen tuloskorttiinsa ylitettyään matkalla yhden harmaalla piirretyn kielletyn muurin. Parhaasta suomalaistuloksesta vastasi siten Miika Nurmi.

- Suoritus oli hyvä, ja vain kartanvaihdossa tuntui hieman sähläykseltä. Minulla on enemmän taustaa jalkasuunnistajana, ja tämä suunnistuksellisesti vaativa rata oli minulle kuin tehty, kertoi Nurmi.

MM-kilpailut jatkuvat tiistaina käytävällä keskimatkan kilpailulla.

Tulokset