Rantanen ja Suna mestarit suunnistuksen SM-erikoispitkällä

Merjan Rantanen voitti naisten sarjan suunnituksen SM-erikoispitkillä. Kuva: Timo Mikkola / SSL

Merjan Rantanen voitti naisten sarjan suunnituksen SM-erikoispitkillä. Kuva: Timo Mikkola / SSL

Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen ja Turun Metsänkävijöiden Jussi Suna suunnistivat SM-erikoispitkän matkan mestareiksi Orivedellä.

Kuteman ja Pukalan alueen peitteinen maasto ja loppusyksylle tyypillinen kolea sekä kostea sää tekivät kilpailusta raskaan. Yhteislähdöillä juostuissa pääsarjoissa käytettiin matkalla perhoshajontoja vähentämään letkojen muodostumista. 

Naisten kilpailusta muodostui lopulta Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantasen näytös, kun hän otti mestaruuden yli kahden minuutin erolla. Hopealle suunnisti SK Pohjantähden Kirsi Nurmi ja pronssille Hiidenkiertäjien Jenny Patana.

– Pyrin aloittamaan kisan rauhallisesti höntyilemättä, kun näin pitkään kisaan pitää saada kroppa kunnolla käyntiin, että nesteet imeytyy ja jaksaa. Suunnistus sujui koko ajan hyvin, ja viimeiselle pitkälle välille oli jännää lähteä, kun epäilin olevani yksin kärjessä. Tuloksellisesti tämä voitto oli kuitenkin yllätys, iloitsi mestari Rantanen.

Miesten kilpailussa Turun Metsänkävijöiden Jussi Suna suunnisti uransa ensimmäisen suomenmestaruuteen. Hopeaa pokkasi Angelniemen Ankkurin Mikko Siren ja pronssia Ikaalisten Nousevan-Voiman Juho Ylinen.

– Alkuun tuntui ettei porukka hajoa ollenkaan, mutta toisten perhosten jälkeen olin päättänyt ottaa vahvan aloitteen omalle reitinvalinnalle. Sinne lähti mukaan vain Sild, ja siihen se homma sitten ratkesi. Maasto oli aika raskas, ja reitinvalintoihin tuli haettua mahdollisimman paljon polkua ja tietä alle. Hienoa se kyllä oli, kun lopussa tiesin juoksevani kärjessä. Pitkään on tullut jo kisoja kierrettyä, ja vaikka lopussa jalka painoi, niin mahdollisuus mestaruuteen laittoi yrittämään viimeisetkin mehut, fiilisteli mestari Suna loppumatkan tunteita.

Tulokset