Saarijärven metsuri Jari Kuhno jälleen Sulkavan kuningas

JariKuhno_intro100711Virtain Urheilijoita edustava saarijärveläinen hiihtäjä-soutaja Jari Kuhno, 42, voitti jo kuudennen kerran peräkkäin Sulkavan suursoutujen miesten yksinsoudun 58 kilometrin Suomen mestaruuden sunnuntaina. Toiseksi tuli Timo Juusti ja kolmanneksi Kimmo Huhtanen.

JariKuhno100711Jari Kuhno hallitsee Sulkavan yksinsoutua. Kuva: Arto HyytiäinenVirtain Urheilijoita edustava saarijärveläinen hiihtäjä-soutaja Jari Kuhno, 42, voitti jo kuudennen kerran peräkkäin Sulkavan suursoutujen miesten yksinsoudun 58 kilometrin Suomen mestaruuden sunnuntaina. Toiseksi tuli Timo Juusti ja kolmanneksi Kimmo Huhtanen. Naisten suomenmestari on Kouvolan Hanna Tuominen ennen Leila Mainiemeä ja Minna Hotakaista.

Kuhnolla ongelmia urheilujuoman kanssa

Jari Kuhnolle loppumatka oli ollut tuskien taivalta, sillä hänen juomapullonkorkki oli vuotanut ja arvokasta energiaa valui veneen pohjalle.

- Korkki ei pitänytkään. Energia loppui ja lisäksi helle verotti, tiivisti tyytyväisenä voittoonsa ollut Sulkavan kuningas matkan koettelemuksia ajellessaan kohti kotia ja Saarijärveä.

Suursoudut on kasvanut pienestä yksipäiväisestä kylätapahtumasta nelipäiväiseksi maailman suurimman soututapahtuman näyttämöksi. Ensimmäisellä kerralla vuonna 1968 osanottajia oli 38. Parhaina vuosina soutu on koonnut yli 10 000 soutajaa Sulkavalle. Viime kesänä (2010) mukana oli 7 310 osanottajaa. Nyt soutajia oli yli 6 000 ainakin 14 eri maasta.

Tänä vuonna kilpailtiin toista kertaa myös kirkkoveneiden epävirallisista maailmanmestaruuksista. Voiton vei 2000 metrin pikamatkalla Kouvolan Soutajat ja 60 km:n normimatkalla Takon Soutajat 3. Naisten mestaruus kirkkoveneissä meni Jouteleelle ja sekasarjan voitto jälleen Kouvolan Soutajille.

Sulkavan Suursoutujen tulossivusto:

Sulkavan Suursoutujen kotisivut:

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast