Staffan Tunis voitti EM-kultaa

Staffan Tunis voitti hiihtosuunnistuksen sprinttimatkan EM-kultaa keskiviikkona Ukrainan Sumyssa.

Staffan Tunis voitti hiihtosuunnistuksen sprinttimatkan EM-kultaa keskiviikkona Ukrainan Sumyssa. Tunis jätti toiseksi tulleen bulgarian Stanimir Belomazhevin viiden sekunnin päähän. Kolmanneksi hiihti Venäjän Eduard Khrennikov. Kymmenen parhaan joukkoon suomalaisista ylsivät myös Matti Keskinarkaus, joka oli yhdeksäs ja Ville-Petteri Saarela kymmenennellä sijallaan.

– Riskillä menin niin kuin sprintissä pitääkin mennä, iloitsi Tunis, jolle Euroopan mestaruus oli jo uran kolmas.

– Kisan luonne oli hyvin suoraviivainen. Siinä ei pystynyt tekemään mitään myönteistä, pystyi vaan mokaamaan kääntymällä väärään suuntaan. Onnistuin siis hyvin. Piti vain uskaltaa työntää vauhtia koko ajan, kuvaili Tunis.

Naisissa Suomen Sonja Mörsky ilahdutti sijoittumalla kolmanneksi. Kisan voitti Ruotsin Josefine Engström ja toiseksi sijoittui Venäjän Polina Malchikova.

– En olisi kyllä uskonut! En tehnyt yhtään virhettä. Ajattelin maalissa, että meni tosi hyvin, ja nyt näkee mikä on taso. Mitali oli silti yllätys, riemuitsi 20-vuotias Mörsky, jolle EM-pronssi oli ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali. Nuorista on aikaisemmin hopeaa viestissä.

Nuorten MM-kisoissa Misa Tuomala otti pojissa hopeaa ja tytöissä Salla Koskela pronssia. 17-vuotiaiden EM-kisoissa Suvi Oikarinen sai hopeaa ja Liisa Sassi-Pakkila sai pronssia.

EM-kisat Ukrainassa jatkuvat huomenna keskimatkan kilpailulla.

EM-sprintti, alustavat tulokset:

Miehet: 1) Staffan Tunis FIN 11.56, 2) Stanimir Belomazhev BUL 12.01, 3) Eduard Khrennikov RUS 12.05

Naiset: 1) Josefine Enström SWE 12.58, 2) Polina Malchikova RUS 13.06, 3) Sonja Mörsky FIN 13.08

>> Tulokset

>> Kisasivut

- Suomen Suunnistusliitto