Suomalaiset jäivät mitaleitta parapyöräilyn MM-kisojen aika-ajokilpailuissa

Teppo Polvi sijoittui MM-kilpailussa kuudenneksi.

Teppo Polvi sijoittui MM-kilpailussa kuudenneksi.

Parapyöräilyn maantieajon MM-kilpailuissa kilpailtiin eilen ja tänään henkilökohtaisissa aika-ajoissa. Suomea edustaa Emmenissä viisi käsipyöräilijää ja yksi tandempari. Parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Teppo Polvi, joka sijoittui kuudenneksi käsipyöräilijöiden MH1-luokassa.

Näkövammaisten luokassa Pauliina Hatunen sijoittui yhdessä pilottinsa Tiina Niemisen kanssa 14:ksi ja jäi noin seitsemän minuuttia kärjestä. Nopeimmin 31,2km pituisen kilpailun ajoi Irlannin Katie-George Dunlevy pilottinsa Eve McCrystalin kanssa.

–Ei ollut hyvä ajo. Jäimme reilut 30 wattia tehotavoitteesta. Täytyy analysoida tekemistä tarkemmin. Joka tapauksessa ei voi olla tyytyväinen, Hatunen kommentoi heti kilpailun jälkeen.

Käsipyöräilijöiden vaikeimmin vammaisten MH1-luokassa Teppo Polvi oli kuudes jääden kärkisijalle ajaneesta Italian Fabirizio Gorneglianista yli 2 minuuttia, muut mitalisijat jäivät minuutin päähän.

–Ensimmäiset seitsemän kilometriä meni hyvin, sitten alkoi kiristämään. Ei se ihan huono veto ollut, kohtuu tiukassa nipussa oltiin voittajaa lukuun ottamatta. Sunnuntain maantiekilpailuun uudella iskulla, Polvi kommentoi.

Harri Sopasella oli vaikea päivä ja jäi samaisessa MH1-luokassa yhdeksänneksi yli neljä minuuttia kärjestä. 

MH3-luokassa kilpaillut Jani Peltopuro ajoi kauden ennätyswatit ja keskinopeusennätyksen, mutta jäi kärjen vauhdista yli neljä minuuttia ja oli 25.

Maastohiihtäjänä paremmin tunnettu Sini Pyy sijoittui 8:ksi luokassa WH4 ja vasta näissä kilpailuissa kansainvälisen luokituksen saanut Elena Terehova oli 9. luokassa WH3.

–Aivan huikea fiilis, että pääsee kilpailemaan tällä tasolla. Ajoin kuten ennakkoon sovittiin. Lopullista luokituspäätöstä odotellaan, katsotaan muuttuuko luokka vielä maantieajoon, koska luokitukseni on observoinnin alla, Terehova kertasi MM-debyyttinsä kulkua.

MM-mitalien lisäksi Emmenissä on jaossa rankingpisteitä Tokion paralympialaisiin. Käynnissä oleva toinen karsintakausi päättyy ensi vuoden kesäkuussa. Suomi on saavuttanut tällä hetkellä yhden maapaikan pyöräilyssä.