Suomelle EM-pyöräsuunnistuksen sekaviestin pronssia

Marika Hara veti Suomen avausosuuden pyöräsuunnistuksen EM-sekaviestissä. Kuva: SSL

Marika Hara veti Suomen avausosuuden pyöräsuunnistuksen EM-sekaviestissä. Kuva: SSL

Suomi uusi vuoden takaisen sekaviestin viestipronssinsa EM-pyöräsuunnistuksissa Puolassa. Myös muut mitalistit, kultaa ottanut Tsekki ja hopealle ajanut Venäjä olivat samaiset kuin vuosi sitten Unkarissa.

Suomen kilpailu sujui tasaisen varmasti ja sijoitus pysyi läpi kilpailun kolmantena. Suomen mitalia olivat varmistamassa, myös viimevuotisessa joukkueessa ajanut Marika Hara, jonka lisäksi vauhtia pitivät yllä Jussi Laurila ja Pekka Niemi.

- Se oli meiltä ihan perussuoritus. Mitään ihmeellistä ei ollut ja kaikki olivat tyytyväisiä. Realistisesti ajatellen pronssi oli se, mikä oli otettavissa, päävalmentaja Jukka Niemi pohdiskeli tiedotteessa.

Ensimmäisellä osuudella kilpailun kärkipaikkaa piti vielä Tanskan Camilla Soegaard. Loppulenkillä Tsekin Veronika Kubinova sai lyhyemmällä hajonnalla tanskalaisen lähes kiinni. Marika Hara ajoi vaihtoon kolmantena 1.12 kärkeä jäljessä.

- Tyytyväinen täytyy olla. Sen kummenpia virheitä ei tullut, vaikka heinikkoisten polkujen kanssa sai olla tarkkana. Tanska ja Tsekki ajoivat lopussa yhdessä karkuun, joten vähän jäi Jussille (Laurila) kiinniajettavaa, Hara kertoi aloitusosuudella tuleesta reilun minuutin erosta kärkikaksikkoon.

Toisella osuudella Tanska tippui kärjestä ja Tsekki otti kärkipaikan, jonka se piti kilpailun loppuun asti. Suomen ohi kilpailun toiseksi nousi Venäjä Valeri Gluhovin vakuuttavalla ajolla. Suomen ero kärkeen kasvoi vähitellen ja vaihdossa Jussi Laurila ero Tsekkiin oli 2.44.

- Marika tuli hyvin vaihtoon ja tiesin, että voin ottaa alun varmistellen, sillä halusin saada hyvän tatsin suunnistukseen ja katsoa, miten alkaa kulkea. Tänään ei ollut mikään superpäivä ja pikkuisen paremmin voisi mennä niin fyysisesti kuin suunnistuksellisesti, Laurila pohti suoritustaan.

Ankkuriosuudella Venäjä ajoi Tsekkiä kiinni, mutta sijoitukset pysyivät. Tsekki varmisti kullan edellisvuoden tapaan 1.14 ennen Venäjää. Pekka Niemi teki tasaisen suorituksen ja Venäjä oli jo välillä kiinni, mutta lopulta Suomi jäi pronssille 2.55 voittajan jälkeen.

- Ihan jees suoritus ja hyvä aloitus kaudelle. Venäjän Foliforov on kova ja lopulta eroa tuli pikkuhiljaa. Tulokseen voi olla tyytyväinen, Niemi kertoo.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina käytävällä EM-sprintillä. 

Tulokset