Suunnistuksen Viestiliigan voittaja ratkeaa Ikaalisten finaalissa lauantai-iltana

Suunnistuksen Viestiliigan finaalissa Ikaalisissa tarvitaan lamppua. Kuva Kangasala-Jukolasta. Kuva: Antti Harkko

Suunnistuksen Viestiliigan finaalissa Ikaalisissa tarvitaan lamppua. Kuva Kangasala-Jukolasta. Kuva: Antti Harkko

Suunnistuksen Viestiliigan 2020 ratkaisuhetket ovat lähellä. Finaaliosakilpailu Aleksis Kiven viesti käydään Ikaalisten kylpylästä lauantai-iltana 10. lokakuuta. 

Naisten ja miesten kolmiosuuksiset viestit starttaavat vielä päivänvalossa, mutta syyshämärä saapuu toisen osuuden aikana. Loppuratkaisut tehdään kolmostien varressa sijaitsevassa maastossa yösuunnistamalla.

Kilpailumaastosta löytyy kaikkia suunnistuksen eri osa-alueita koettelevia elementtejä. Alueen eteläpuolella suunnistetaan runsaasti teitä ja polkuja sisältävässä maastossa. Pohjoispuolelta löytyy niin nopeakulkuista kangasmaastoa kuin hidasta ja synkkää hämäläistä kuusikkoa, joka saattaa tuottaa suunnistajille päänvaivaa etenkin yöllä.

Finaalikilpailuun lähdetään jännittävistä kokonaiskilpailun asetelmista.

SK Pohjantähti johtaa naisten Viestiliigaa 50 pisteen turvin Pargas IF:ään. Oululaiset voittavat vuoden 2020 Viestiliigan, jos suunnistavat kolmen kärkeen Ikaalisissa. Huonompikin tulos riittää, mikäli lähimmät haastajat eivät voita. Toisaalta naisten Viestiliigan osakilpailut ovat kuluvalla kaudella menneet erittäin tasaisissa merkeissä, joten Pohjantähden tulos kolmen kärjessä ei ole läpihuutojuttu.

Pargas IF ja Kalevan Rasti mittelevät kakkostilasta, joskin molemmilla on mahdollisuus jopa kokonaiskilpailun voittoon Pohjantähden epäonnistuessa. Seurojen välillä on kokonaistilanteessa vain viiden pisteen ero, joten käytännössä naisten keskinäinen järjestys finaalissa määrittää järjestyksen myös loppupisteissä.

Lisää pistelaskusta voi lukea Viestiliigan sivuilta.

Miesten kokonaisvoitto ratkeaa mitä todennäköisemmin Tampereen Pyrinnön ja Helsingin Suunnistajien välillä. Seurat ovat sen verran lähellä toisiaan kokonaispisteissä, että joukkueiden keskinäinen järjestys finaaliosakilpailussa ratkaissee kokonaisvoittajan. Kokonaiskilpailun kolmossijasta kamppailevat Kalevan Rasti, Turun Metsänkävijät sekä kotijoukkue Ikaalisten Nouseva-Voima.

Naisten finaaliviestiin on ilmoittautunut 33 joukkuetta. Miesten joukkueita on asettumassa lähtöviivalle 58 kappaletta.