Tandempari Hatunen-Nieminen 15:s para-pyöräilyn maailmancupin maantieajossa

Kuva: Suomen Pyöräily

Kuva: Suomen Pyöräily

Para-pyöräilyn kauden toinen maailmancupin osakilpailu saatiin päätökseen Ostendessa, Belgiassa. Näkövammaisten maantieajossa tandempari Pauliina Hatunen – Tiina Nieminen ajoivat aktiivisesti sateen ja tuulen värittämässä 80 kilometrin kilpailussa.

Puolimatkassa 14 parin kärkiryhmä alkoi repeillä hallitsevan maailmanmestariparin lisätessä vauhtia. Irlantilaisten vahva irtiotto jakoi joukon nopeasti pienempiin ryhmiin, ja suomalaiset jäivät ajamaan sijoista 9 -15 taistelevaan ryhmään.

- Kilpailun loppupuolella yritimme muutamaan otteeseen irti, mutta repäisyt eivät tuottaneet tulosta. Kun tiukoista loppukiritaisteluista ei ole hirveästi kokemusta, aloitimme pitkän kirin viimeisessä käännöksessä ennen reilun kilometrin pituista maalisuoraa. Paukut eivät aivan riittäneet loppuun asti, ja muut tulivat peesistä ohi viimeisen 200 metrin matkalla, Hatunen totesi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

- Tietenkin harmittaa jäädä ulos maailmancupin ja Tokion maaranking-pisteiltä kahden sekunnin erolla, mutta toisaalta tärkeintä, että maantiekisassa pystyy ajamaan tällä tasolla kun kaikki parhaat ovat viivalla. Vaikka lopputulos olikin yhden sijan heikompi kuin aika-ajokisassa, oli maantie huomattavasti vahvempaa tekemistä kokonaisuudessaan. Lisää kansainvälistä kisakokemusta on vain saatava, että pystyy vääntämään vastaavat taistelut kotiin, Hatunen jatkoi.

Naisten tandemparien maantiekilpailun voitto meni ylivoimaiseen tyyliin maailmancupia johtavalle irlantilaisparille Katie Dunlevy – Eve Mccrystal. Brittipari Lora Fachie-Corrine Hall oli toinen ja Uuden-Seelannin Emma Foy - Hannah Van Kampen kolmas. Kahden Euroopassa ajetun osakilpailun jälkeen para-pyöräilyn maailmancupissa seuraa nyt tauko, ja kauden kolmas ja samalla finaaliosakilpailu ajetaan Kanadassa elokuun alkupuolella.

TULOKSET

Para-pyöräilyn maailmancup, Ostende, Belgia

Näkövammaisten naisten maantieajo, 80km

1. Katie Dunlevy-Eve Mccrystal, Irlanti 2:05,15
2. Lora Fachie – Corrine Hall, Iso-Britania 2:06,40
3. Emma Foy – Hannh Van Kampen, Uusi-Seelanti 2:08,31
4. Griet Hot – Anneleen Monsieur, Belgia 2:08,32
5. Eleni Kalatzi – Argyro Milaki, Kreikka 2:08,34

15. Pauliina Hatunen – Tiina Nieminen, Suomi 2.15,04