Team Ulkoilun Maailma joutui keskeyttämään Patagoniassa.

Patagonian Expedition Racen neljännen vuorokauden ollessa käynnissä, pitää johtoasemaa edelleen Adidas Terrex-Prunesco. Team Ulkoilun Maailma joutui jättämään leikin kesken.

Patagonian Expedition Racen neljännen vuorokauden ollessa käynnissä, pitää johtoasemaa edelleen Adidas Terrex-Prunesco. Team Ulkoilun Maailma joutui jättämään leikin kesken. Kärkijoukkue on selvittänyt tiensä kisan toiselta pyöräilyosuudelta (140km) pitkälle trekkiosuudelle (142km) ja taittaa nyt matkaa huikeissa maisemissa kohti CP13:sta.
Seuraavina, muutaman tunnin päässä kärjestä, taivaltavat East Wind sekä Gear Junkie/YogaSlackers kohti CP11:sta. Myös muutama muu joukkue on siirtynyt jo tälle vaativalle trekkiosuudelle. Tämän lisäksi osa joukkueista matkaa vielä pyörillä läpi Karukinka National Parkin kohti Lago Deseadoa ja viimeisen trekkiosuuden alkua.

Viimeinen trekkiosuus tulee ehdottomasti olemaan kisan raskain osuus. Joukkueet kulkevat haastavissa maastoissa ja osuus tulee viemään arviolta 2-3 vuorokautta.  Selvää on, että askel alkaa painamaan. Oman haasteensa mukaansa tuovat myös vaihtelevat sääolosuhteet, aiemmin viikolla CP11:sta oli satanut 30cm lunta. Tämä osuus tulee todennäköisesti karsimaan jäljelläolevia joukkueita.

Kisan seuraamista hankaloittaa vajavaiset seurantajärjestelmät ja tiedon kulkeutuminen kisareitiltä kisajärjestäjien tietoon. Normaalisti seikkailu-urheilukilpailuissa käytössä oleva gps-seuranta ei ole Patagoniassa mahdollinen valtavien katveiden ja heikkojen signaalien vuoksi. Ainoa tieto mitä järjestäjät saavat joukkueiden liikkeistä on satelliittipuhelimien kautta rastipisteillä olevilta vapaaehtoisilta. Kisan reaaliaikaisen seuraamisen hankaluus on saatu viimeisen parin vuorokauden aikana kokea myös täällä kotikatsomoissa. Tiimimme on pitänyt kotikatsomoita jännityksessä, sillä ilmoitusta joukkueen saapumisesta seuraaville CP:lle torstai-iltapäivän jälkeen ei kuulunut.  Viimeisin tieto joukkueen liikkeistä oli tuolloin CP6:lta. Tästä olisi siirtyminen trekaten aina CP8:lle saakka, josta alkaisi kilpailun toinen ja viimeinen pyöräilyosuus.

Kisajärjestäjät pitivät kotikatsomoita jännityksessä, sillä torstai-iltana tuli tieto ettei satelliittipäivityksiä tehdä ennen perjantaita-aamua klo 08:00 paikallista aikaa. Jjännityksellä odotimme, miten tiimi tänä aikana olisi edennyt. Perjantai-iltapäivän aikana ei lisää informaatiota joukkueen liikkeistä saapunut.  Valitettavasti myöhemmin perjantaina tuli tieto, että tiimi on keskeyttänyt kilpailun trekin CP8:lle. Tarkempaa tietoa keskeytyksen syystä ei meillä valitettavasti vielä ole, mutta järjestäjän sivujen mukaan loukkaantumisia ei ole tapahtunut. Tiimi palaa kuitenkin varmasti näille sivuille kertomaan tarkemmin sekä tietysti jakamaan kokemuksensa ensimmäisistä osuuksista Patagonian Expedition Racessa.

Team Ulkoilun Maailma oli neljäs joukkue, jolla tämän vuotinen kisa jäi kesken. Mukana kilpailussa on vielä toistaiseksi 15 joukkuetta.

>>Kisasivut