Teppo Polvelle MM-pronssia maantieajossa

Kuva: Suomen Pyöräily

Kuva: Suomen Pyöräily

Hollannin Emmenissä ratkottiin parapyöräilyn maantieajon MM-mitalit lauantaina ja sunnuntaina.

Teppo Polvi ajoi MM-pronssia neliraajahalvaantuneiden MH1-luokassa. Polven kanssa samassa luokassa kilpaillut Harri Sopanen sijoittui seitsemänneksi.

Nivalalainen Teppo Polvi ratkaisi pronssimitalin viimeisellä kilometrillä. Neljänneksi tullut Tšekin Patrik Jahoda jäi lopulta seitsemän sekuntia 51,8 kilometrin pituisessa maantiekilpailussa. Kilpailun kärkikaksikko oli omaa luokkaansa ja maalissa eroa oli 13 minuuttia suomalaiseen. Polvi ei lähtenyt alussa muiden tapaan kovaa vaan kiristi vauhtia loppua kohden.

- En lähtenyt alkuun höyryämään ja ajoin pitkään häntäpäässä. Toiseksi viimeiselle kierroksella saavutin porukkaa ja viimeisen kierroksen tiukimmassa mäessä pääsin Jahodan ohi. Aamulla en olisi uskonut, että saan noin hyvän ajon. Sen verran on ollut lenssua. Sain puolessa välissä koneen käyntiin ja jätettyä kaiken radalle. Reitti oli todella hyvä, olen tykännyt täällä aina ajaa, Polvi kertasi kisaa tiedotteessa.

MH3-luokassa kilpaillut Jani Peltopuro paransi myös sijoitustaan aika-ajosta ollen 66,6 kilometrin maantieajossa kuudestoista, joka oli ehdottomasti Peltopuron kauden parasta tekemistä.

- Kaksi kierrosta ajoin isossa pääjoukossa, josta erkani 12 kuskin kärkiryhmä. Jäin hyvää vauhtia pitäneeseen kakkosryhmään. Välillä olin todella tiukilla, mutta päätin, että nyt kestetään. Kestävyysurheiluhan on pitkälti kivun sietämistä.

Sini Pyy kärsi kilpailussa rengasongelmasta ja jäi lopulta voittajalle kierroksella ja sijoittui naisten WH4-luokassa 7:ksi. Ensimmäisissä arvokisoissa kilpaileva Elena Terehova sijoittui WH3-luokassa 10:ksi jääden kaksi kierrosta kärjelle.

PolviTeppoMM2019Teppo Polvi. Kuva: Suomen Pyöräily

Lauantaina ajetussa näkövammaisten luokan maantieajokilpailuissa suomalaispari Pauliina Hatunen ja Tiina Nieminen paransi aika-ajosta ja oli 10. jääden vain seitsemän sekuntia kilpailun voittajasta. Hatunen oli tyytyväinen kisaan ja tulokseen.

- Kisa oli melkoista kyttäämistä, kaikki seurasivat, mitä Irlanti tekee, joka oli ehdoton voittajasuosikki. Pääjoukko ajoi koko kisan yhdessä, ja me ajettiin fiksusti suunnitellun taktiikan mukaisesti pääjoukon mukana ilman turhaa hötkyilyä. Välillä oltiin kovilla, mutta pääryhmässä pysyttiin loppuun asti. Paukut eivät vaan riittäneet enempään, kun ratkaisut tehtiin pitkässä kirissä reitin kapealla ja mutkikkaalla puisto-osuudessa, Hatunen kertoi.

- Nyt oli ihan eri tekemistä kaikilta osin kuin aika-ajokisassa. Saimme koottua itsemme aika-ajon pettymyksen jälkeen. Oltiin vähän kuin uudestisyntyneitä. Kympin sakkiin sijoittuminen tarkoitti myös Tokio-pisteille pääsyä, mikä auttaa koko joukkueen tavoitetta, hän jatkoi.

Päävalmentaja Mikko Peltoselle jäi kisasta kaksijakoiset tunnelmat kuten koko kaudesta.

- Tasainen tuloksen tekeminen ei ole ollut aivan terässään, mutta toisaalta kilpailu kiristyy koko ajan. Polven pronssimitali on todella kova juttu, kun huomioi miltä tilanne näytti alkukauden kisoissa. Huikea tason nosto ja venyminen maantieajossa kauden viimeisessä ja tärkeimmässä kilpailussa. Kokonaisuutena kisoista rapisi ihan hyvä ripakopallinen Tokio-pisteitä sekä yksi uusi urheilija sai kasteensa MM-tasolla, summasi päävalmentaja Mikko Peltonen.

Tulokset