Tuomas Kotro pronssille hiihtosuunnistuksen EM-sprintissä

Tuomas Kotro aloitti EM-kisat mitalilla. Kuva: Timo Mikkola/SSL

Tuomas Kotro aloitti EM-kisat mitalilla. Kuva: Timo Mikkola/SSL

Tuomas Kotro hiihtosuunnisti EM-pronssia heti kisojen avauspäivänä Hanti-Mansijskissa Venäjällä.

Kilpailun voitti isäntämaan Sergei Gorlanov, ja hopeaa otti Venäjän Vladislav Kiselev. Kotro jakoi pronssimitalin Norjan Audun Heimdalin kanssa 27 sekunnin erolla voittajaan.

Sprinttikilpailu käytiin Hanti-Mansijskin ampumahiihtostadionin maastoissa, joissa hiihtosuunnistajille tarjottiin isojen baanojen lisäksi korkeuseroja sekä kapeampia kelkkauria. Tuomas Kotro hallitsi hienosti myös venäläiset maastot.

- Fokus oli kilpailuun lähtiessä hyvä, ja onnistumiset aikaisemmissa kisoissa ruokkivat itseluottamusta. Väli kerrallaan menin, eikä suoritukseen tullut virheitä. Parissa kohdassa olisi voinut ehkä tehdä pikkuviilauksia paremman vauhdin säilyttämiseksi, mutta se oli kyllä tosi hyvä veto, iloitsi Kotro ensimmäistä henkilökohtaista aikuisten arvokisamitaliaan Suunnistusliiton tiedotteessa.

Naisten kilpailussa venäläiset ottivat näyttävän kolmoisvoiton. Mestariksi hiihtosuunnisti Alena Trapeznikova, hopealle Tatyana Oborina ja pronssille Marina Vyatkina.

Suomalaisnaisista kymppisakkiin hiihtivät Salla Koskela ollen seitsemäs ja Marjut Turunen ollen yhdeksäs.

Rata oli suhteellisen fyysinen tänään, mutta suunnistus oli silti melko virheetön. Vauhtia olisi tarvittu pikkuisen enemmän, kertoi Koskela.

Marjut Turunen pysyi vauhdissa mukana, mutta muutama reitinvalinta jäi mietityttämään.

Yhdellä lyhyellä välillä tuli yllättävän paljon eroa, kun otin katkouralla yhden ylimääräisen nousukäyrän kiertävään reittiin nähden. Se oli sellainen kohtuullinen kisa mutta seuraavaan sitten taas uudella innolla, kertoi Turunen.

EM-kisat jatkuvat keskiviikkona keskimatkalla.

Tulokset