Urheilijayhdistys paheksuu Timo Seppälän lausuntoja

Urheilijayhdistys paheksuu ADT:n lääketieteellisen johtajan Timo Seppälän vihjailevia lausuntoja suomalaisista urheilijoista.

Urheilijayhdistys paheksuu ADT:n lääketieteellisen johtajan Timo Seppälän vihjailevia lausuntoja suomalaisista urheilijoista.

Suomalainen urheilu liikuttaa ja koskettaa lähes kaikkia suomalaisia. Joidenkin arvioiden mukaan suomalainen urheilu on maailman puhtainta ja täällä tehdään laadukasta ja tehokasta antidoping-työtä.

Suomen Antidopingtoimikunnan koulutus lajiliitoille sekä suoraan urheilijoille on noudattanut suunnitelmallisuutta ja vahvasti faktoihin perustuvaa toimintaa. Nyt Timo Seppälän antamat kommentit poikkeavat sensaatiohakuisuudellaan merkittävästi tästä linjasta.

- Kukaan fiksu urheilija ei harjoita kepulikonsteja urheilussa, koska siinä tuhoaisi terveytensä ja elämänsä itseltä ja läheisiltä. ADT ja media maalaa nyt täysin outoa kuvaa nykyurheilusta Suomessa, kertoo Urheilijayhdistyksen puheenjohtaja Olli-Pekka Karjalainen.

- Urheilijoita testataan vuosittain tuhansilla testeillä ja yli 99% urheilijoista pelaa reilusti Suomessa. Suomi on yksi maailman reiluimmista pelaajista antidoping-asioissa. On julkisuushakuista ja arveluttavaa toimintaa näinä aikoina pyöritellä asioita tällä tavoin haastatteluissa, lisää Karjalainen.

- Nuorten urheilijoiden päälle epäilyksen pilven saattaminen voi pilata koko urheilemisen. Ihan kummallista mustamaalata nykyurheilua vihjailulla ja eilisen asioilla. Meidänkin lajissa urheilijaa testataan uran aikana jopa satoja kertoja, kertoo Pekka Koskela.

Urheilijayhdistys on vuonna 2005 perustettu 350 suomalaisen huippu-urheilijan yhdistys. Urheilijayhdistyksen toiminnan tavoitteena on toimiminen yksilöurheilijan asialla ja toimintaympäristön kehittäjänä kisakentillä ja yhteiskunnassa.

Helsinki 29.9.2012

Urheilijayhdistys
Olli-Pekka Karjalainen, puheenjohtaja
Sari Multala, varapuheenjohtaja
Pirjo Muranen, hallituksen jäsen
Pekka Koskela, hallituksen jäsen

>> Timo Seppälän kommentit Yle Urheilun sivuilla