Urheilugaalan palkintoehdokkaat julki

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Suomen Urheilugaalan kuuden varsinaisen palkintoluokan ehdokkaat on julkaistu. Samaan aikaan käynnistyi sykähdyttävimmän urheiluhetken yleisöäänestyksen viimeinen vaihe.

Voittajat palkitaan Urheilugaalassa 16.1.2020.

Urheilualan vaikuttajista koostuva palkintolautakunta on valinnut ehdokkaat kolmeen palkintoluokkaan: läpimurto, esikuva ja taustavoima. Näiden lisäksi Urheilugaalan Suuri raati äänestää Suomen Olympiakomitean ja Kuntaliiton johtamien asiantuntijaraatien valitsemista ehdokkaista voittajat kolmessa palkintoluokassa: Suomen aktiivisin työpaikka , Suomen liikkuvin kunta ja vuoden urheiluseura

Varsinaisten palkintoluokkien lisäksi Urheilugaalassa palkitaan Urheilutoimittajain Liiton jäsenten äänestyksen perusteella Vuoden Urheilija, Vuoden Joukkue, Vuoden Valmentaja ja Urheilutoimittajain Liiton valiokunnan valitsema Vuoden Nuori Urheilija. Näiden lisäksi Urheilugaala myöntää vuosittain vaihtelevan määrän erikoispalkintoja, joista ei äänestetä.

Vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken äänestyksen loppusuoralle on edennyt kymmenen ensimmäisessä vaiheessa eniten ääniä saanutta ehdokasta. Tänä vuonna valtaosa top 10 -listan urheiluhetkistä on joukkuelajeista. Mukana äänestyksessä on Suomen miessuunnistajien viestihopea Norjan elokuisista MM-kisoista.

Sykähdyttävin urheiluhetki äänestyksen 10 finalistia ja muut palkintoehdokkaat on katsottavissa Urheilugaalan sivuilta