Vehkalahden Veikot palkittiin 10 000 euron tunnustuksella Suomen Urheilugaalassa

Pohjola-palkinto Hyvälle Seuralle jaettiin 16.1.2012 Suomen Urheilugaalassa. 10 000 euron pääpalkinnon sai Vehkalahden Veikot. Pohjola-palkinto on vuosittain jaettava tunnustus moniarvoiselle ja laadukkaalle seuratyölle. Pohjola-palkinto Hyvälle Seuralle jaettiin 16.1.2012 Suomen Urheilugaalassa. 10 000 euron pääpalkinnon sai Vehkalahden Veikot. Pohjola-palkinto on vuosittain jaettava tunnustus moniarvoiselle ja laadukkaalle seuratyölle.

Vehkalahden Veikot on satavuotias, reilun 2 000 jäsenen yleisseura Kymenlaaksosta. Lajikirjoon kuuluu suunnistus, hiihto ja ampumahiihto, yleisurheilu, triathlon ja kuntourheilu. Lisäksi seuran kyläjaostoissa pelataan mm. lentopalloa, pesäpalloa, jalkapalloa ja salibandya.

Seuralla selkeät suunnitelmat, visio ja strategia joita toteutetaan määrätietoisesti. Vehkalahden Veikot on suuri toimija kokoisessaan kaupungissa. Nuorisotoiminta on aktiivista, ja tarjontaa löytyy laajasti, myös erityisryhmille. Aktiivisten kyläosastojen ansiosta liikuntaa voi harrastaa lähellä omaa kotia. Seura tekee aktiivista yhteistyötä mm. muiden seurojen, yritysten, lajiliittojen, urheiluakatemian, aluejärjestön ja Haminan varuskunnan kanssa.

Suurikokoinen seura toimii täysin vapaaehtoispohjalta ja pystyy hyödyntämään koko yleisseuran voimaa suurten tapahtumien järjestämisessä. Vehkalahden Veikot järjesti kesällä 2011 jo kolmatta kertaa suunnistuksen perinteisen Jukolan viestin, joka oli todellinen vapaaehtoistyön voimannäyte: tapahtuman toteuttamiseen osallistui yli 1 500 vapaaehtoista.

Tunnustusta ruohonjuuritason seuratoiminnalle

Palkintojen kriteereinä ovat liikuntajärjestöjen yhdessä määrittelemät Hyvän Seuran piirteet. Niissä korostetaan Reilun Pelin arvopohjaa sekä innostavaa ja yhteisöllisyyttä rakentavaa johtamis- ja toimintakulttuuria. Hyviä seuroja voi olla monenlaisia. Seura voi painottaa kilpailu- tai huippu-urheilua, lasten ja nuorten toimintaa, aikuisten kunto- ja terveysliikuntaa, perheliikuntaa tai erityisliikuntaa. Tänä vuonna voittajan valinnassa painotettiin erityisesti sitä, miten seurassa huomioidaan ja ylläpidetään aktiivista vapaaehtoistoimintaa.

- Halusimme juhlistaa Vapaaehtoistoiminnan teemavuotta nostamalla talkootyön yhdeksi voittajaseuran valintakriteeriksi. Urheiluseuroissa tehtävä talkootyö on mittaamattoman arvokasta. Seuroissa tehdään hyvää työtä suomalaisen hyvinvoinnin eteen, ja toiminta on aidosti yhteisöllistä, sanoo Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

- Pohjola-palkinnon avulla haluamme kiittää kaikkia urheiluseuroja ja niissä toimivia vapaaehtoisia arvokkaasta työstään. Ruohonjuuritason seuratoiminnassa on mukana yli miljoona suomalaista. Arvostan suuresti sitä, että Pohjola Vakuutus haluaa olla näin merkittävällä tavalla tukemassa suomalaista urheiluseuratoimintaa, SLU:n puheenjohtaja Timo Laitinen sanoo.

Suomen Urheilugaalan kanssa yhteistyössä jaetun pääpalkinnon lisäksi Pohjola palkitsee 16 seuraa maakunnallisella Pohjola-palkinnolla. Palkinnot jaetaan kevään 2012 aikana yhteistyössä SLU-alueiden kanssa.

Vehkalahden Veikot ry:

· Vehkalahdella toimiva yleisseura

· Lajit: suunnistus, hiihto, ampumahiihto, triathlon, yleisurheilu, kuntourheilu + kyläosastoissa: lento-, pesä-, jalkapallo ja salibandy

· Perustettu:1911

· Jäsenmäärä: 2044, Sinettiseura

· Puheenjohtaja: Marko Koskiaho

· Lisätietoja seurasta: www.vehkalahdenveikot.fi