Ehdokkaat Vuoden Urheilija-palkinnon saajaksi julkistettu

Kaisa Lehtonen on yksi ehdokas Suomen Vuoden Urheilijaksi. Kuva: Kalle Kotiranta

Kaisa Lehtonen on yksi ehdokas Suomen Vuoden Urheilijaksi. Kuva: Kalle Kotiranta

Suomen Urheilugaala järjestetään 17. tammikuuta Helsingissä. Urheilutoimittajien liitto nimesi ehdokkaat eri palkintojen saajiksi. Vuoden Urheilija-listalta löytyy useampi kestävyysurheilija.

Yksi ehdokkaista on triathlonisti Kaisa Lehtonen, joka oli lokakuussa Havaijilla Ironman-täysmatkalla viides. Sen lisäksi Lehtonen voitti Ironman-täysmatkan Etelä-Afrikassa huhtikuussa.

Myös triathlonisti Liisa Lilja on nimetty ehdolle Vuoden Urheilijaksi. Lilja nappasi triathlonin PT2-luokassa MM- ja EM-hopeaa sekä sijoittui paralympialaisissa neljänneksi. Lilja on ehdolla myös Vuoden Esikuvaksi. 

Listalta löytyy myös historiallisen MM-mitalin maantiepyöräilyssä saavuttanut Lotta Lepistö. Lepistö saavutti MM-pronssia sekä henkilökohtaisella matkalla että tallien välisissä joukkueaika-ajoissa.

Vuoden Urheilija-ehdokkaiden joukossa on myös kaksi pyöräsuunnistajaa. MM-hopeaa sprintistä ja kultaa viestistä saavuttanut Marika Hara sekä sprintin MM-pronssimitalisti Henna Saarinen. Myös suunnistaja Marika Teini on yksi ehdokkaista keskimatkan EM-pronssilla sekä viestin MM-pronssilla että EM-kullalla.

Hiihtolajien puolelta ehdokkaina ovat ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen ja maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski. Mäkäräinen saavutti talven aikana yhteislähdössä MM-pronssia ja oli maailmancupin yhteispisteissä neljäs. Pärmäkoski oli myös maailmancupin kokonaiskilpailun neljäs.

Vuoden Joukkue

Kestävyysurheilu on edustettuna myös Vuoden Joukkue-ehdokkaiden joukossa. Listalta löytyy naisten pyöräsuunnistuksen MM-kultajoukkue, jossa suunnistivat Ingrid Stengård, Antonia Haga ja Marika Hara. Sekä suunnistuksen naisten viestin MM-pronssia ja EM-kultaa saavuttaneet Sari Anttonen, Marika Teini ja Merja Rantanen.

Vuoden Valmentaja

Vuoden valmentajaksi ovat ehdolla muun muassa Tommi Martikainen sekä Paul Sjöholm. Martikainen on Lotta Lepistön ja Liisa Liljan valmentaja. Sjöholm valmensi Kaisa Lehtosta.

Vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken top 10-listalle ei päässyt kestävyysurheilijoita.

Katso kaikki ehdokkaat