X-Kaato kruunasi multisportkauden Helsingin Vuosaaressa

X-Kaato270911_introX-Kaato poikkeaa kaikista muista suomalaisista seikkailu- ja multisport-kilpailuista koska se käydään osittain pimeässä, näin on tehty jo yli kymmenen vuoden ajan. Tällakin kerralla kilpasarjan joukkueet ryhmittyivät lähtöviivalle samaan aikaan kun lähibaareissa musiikki hiljeni.

X-Kaato270911_2X-Kaadon tunnelmaa. X-Kaato poikkeaa kaikista muista suomalaisista seikkailu- ja multisport-kilpailuista koska se käydään osittain pimeässä, näin on tehty jo yli kymmenen vuoden ajan. Tällakin kerralla kilpasarjan joukkueet ryhmittyivät lähtöviivalle samaan aikaan kun lähibaareissa musiikki hiljeni.

Tällä kertaa reitille oli suunniteltu paljon pohdittavaa. Eteneminen oli sinällään suoraviivaista mutta muutamassa kohdassa kannatti hetken miettiä mitä tekee. Joukkue mm. kilpaili erillään toisistaan ensimmäisen tunnin ajan. Toinen juoksi ja toinen meloi. Kaikilla kolmella rastilla melojaa sai vaihtaa. Yhdellä se oli pakollista.

Tunnin jälkeen joukkue eteni taas yhdessä juosten ja pyöräillen. Matkalla oli useita "quest" = tehtävärasteja. Joukkue joutui mm. kulkemaan suunnassa ja arvioimaan matkaa kahdelle rastille. Tehtävä ei ollut kaikkien helpoin koska matkaa oli lähes puolikilometriä molemmille rasteille. Tämän jälkeen edessä oli helppo jo peruskoulussa kaikille tullut laskutehtävä, tässäkin tehtävässä muutamat joukkueet harhautuivat väärille jäljille. Väärästä vastauksesta seurasi sakkolenkki.

Vuosaaren ensimmäisen maailmansodan aikaan tehdyt sotarakennelmat tulivat myös tutuiksi. Mustavuoressa joukkue sai alueesta peitepiiroksen jonka avulla suunnisti pitkin, paikoitellen jopa seitsemän metriä syviä juoksuhautoja pitkin. Nopeimmat joukkueet suorittivat tämän, välillä maanallakin liikkuneen tehtävän noin 45 minuutissa.

Loppu reitistä oli fyysistä runtausta ja siitä selvisi miesten kisassa nopeiten tällä kertaa Omjakon. Naisissa voittoon pusersi Ryläyksen Charliet, sekasarjassa taas ScandinavianOutdoorStore.com. Aikaa nopeimmilla kului vajaa viisi tuntia.

X-Kaato270911

Reitti sai kisailijoita erittäin paljon kiitosta, samanlaista on luvassa myös jatkossa.

X-Kaato päätti myös neljä osakilpailua käsittäneen Multisport Cupin. Miesten parhaaksi ylsi tällä kertaa Multisport.fi, sekasarjassa Lupus Extreme Mix ja naistensarjassa MamAdventure.

Tulokset X-kaadon tulokset kärjen osalta:

Miehet

1. Omjakon 4:53:57
2. Ravitiimi 5:05:07
3. VaarojenMaraton 5:05:13

Naiset

1. Ryläyksen Charliet II 4:59:58
2. MamAdventure 5:05:39
3. Team Mehukatti 5:53:08

Seka

1. ScandinavianOutdoorStore.com 4:34:02
2. Lupus Extreme Mix 4:34:06
3. Kalke 4:37:55

Kunto

1. Kivireki 3:00:38
2. Team Huopaajat 3:12:01
3. Vapaaratas 3:16:42

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast