Maailman paras suunnistusseura löytyy jälleen Suomesta – Tampereen Pyrintö lähes 10 000 osanottajan viestin voittoon

Tampereen Pyrinnön voittajajoukkue. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Tampereen Pyrinnön voittajajoukkue. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Viestisuunnistuksessa vaaditaan toimivan fysiikan, taktiikan ja tekniikan lisäksi myös toimivaa teknologiaa.

Tampereen Pyrintö voitti maailman toiseksi suurimman suunnistusviestin 25mannakavlenin lauantaina Tukholman eteläpuolella Västerhaningessa Ruotsissa.
Menestyäkseen 25mannassa seura tarvitsee laajan tason, sillä viesti ratkaistaan 25 hengen joukkueissa, jossa tarvitaan eri ikäisiä miehiä ja naisia junioreista kokeneempiin. Kilpailuun starttasi 381 joukkuetta eli Västerhaningen maastoihin tutustui lauantaina yli 9000 suunnistajaa.

Suomalaisista 20 parhaan joukkoon suunnistivat myös Koovee (kolmas), MS Parma (8.), Helsingin Suunnistajat (12.), Lynx (14.), Paimion Rasti (17.) ja Lahden Suunnistajat (18.).

Parhaat joukkueet erottautuivat muista osuus kerrallaan. Avausosuudelta kymmenen minuutin sisällä vaihtoi lähes 170 joukkuetta, mutta seuraavalta osuudelta saman ajan sisällä vaihtoon tuli 70 joukkuetta. Pari tuntia myöhemmin kolme osuutta ennen maalia oli kymmenen minuutin sisällä vain kourallinen joukkeita.

Tulokset

Puuttuva leima pudotti IFK Göteborgin pois kilpailusta

25mannassa menestys ratkeaa fysiikan, taktiikan, joukkuehengen ja suunnistustekniikan lisäksi suunnistusteknologiaan. Tällä kertaa teknologia koitui usean joukkueen kohtaloksi, sillä neljännen osuuden yhdeltä rastilta moni joukkue ei saanut leimaa: Rastilla oli kuulemma käyty, mutta elektroninen Sport Ident-kortti ei tallentanut leimausta. Tämä rasti koitui muun muassa viime vuoden voittajajoukkue IFK Göteborgin kohtaloksi.

Kilpailun tuomaristo pohti asiaa pitkään, mutta suunnistuksessa ei tunneta Dohan MM-kisoista tuttua armoa: mikäli leimaa ei löydy, on tuloksena hylkäys.

Kestavyysurheiluplus

Tämä artikkeli on vain tilaajille.

Tilaa Kestävyysurheilu+ ja kaikki sisällöt ovat käytössäsi!

Tilaa Kestävyysurheilu+

Jos olet jo tilaaja, kirjaudu alla.

Kirjaudu sisään lukeaksesi artikkelin.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri