Sauvan katkeaminen vei Jonna Sundlingin mitalihaaveet vain 300 metriä ennen Seefeldin MM-sprintin maalia – ”Se hetki tulee välillä edelleen mieleeni”

Kuva: Modica/NordicFocus

Kuva: Modica/NordicFocus

Viime kaudella läpimurtonsa sprintissä tehnyt ruotsalaishiihtäjä haluaa tulevaisuudessa kovan tason yleishiihtäjäksi.

Fondoitalia.it tapasi Jonna Sundlingin Sollefteåssa. Hän kertoi Seefeldin MM-sprintin pettymyksestään ja tulevaisuuden suunnitelmistaan normaalimatkojen hiihtäjänä.

Jonna Sundlingin odotukset olivat kovat Seefeldin MM-hiihtojen sprinttiin. Olihan hän ottanut uran ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoittonsa Lillehammerissa kauden alussa. Tour de Ski jäi väliin, jotta hiihtäjä olisi huippukunnossa Tirolissa. MM-sprintti oli kaiken lisäksi ohjelmassa hänen ominaisuuksiinsa sopivalla hiihtotavalla, vapaalla.

Karsinta eteni tavalliseen tapaan ja kaikki näytti hyvältä. Puolivälierästä ja välierästä hän selvitti tiensä vaivatta eteenpäin. Kaikki muuttui finaalin loppupuolella, kun vain 300 metriä ennen maalia hän osui yhteen Maja Dahlqvistin kanssa. Sprinttihiihtoon kuuluva tuiki tavallinen kontaktitilanne katkaisi hänen sauvansa sekä tuhosi unelman MM-mitalista.

Tuolla hetkellä Sundling oli aivan Maiken Caspersen Fallan takana yhdessä maanaistensa Stina Nilssonin ja Maja Dahlqvistin kanssa. Haverin jälkimainingeissa Fallalla oli helppo työ hiihtää suvereeniin maailmanmestaruuteen.

SundlingJonnaPRomanoKuva: Paolo Romano

Seefeldin harmillinen tapahtuma nousee Tvåralundista kotoisin olevan Sundlingin mieliin edelleen ajoittain.

- Majan kanssa sattunut törmäys oli ikävä hetki. Se tulee edelleen välillä mieleeni. Ja se harmittaa. Ennen kompurointia olin toisena Fallan takana. Matkaa maaliin oli vain kaksi kurvia ja fyysinen tunne oli todella hyvä. Jos pääsisin ajassa taaksepäin, menisin varmasti tekemään toisenlaisen tuloksen. Mutta nyt haluan vain unohtaa sen ja mennä eteenpäin.

Kestavyysurheiluplus

Tämä artikkeli on vain tilaajille.

Tilaa Kestävyysurheilu+ ja kaikki sisällöt ovat käytössäsi!

Tilaa Kestävyysurheilu+

Jos olet jo tilaaja, kirjaudu alla.

Kirjaudu sisään lukeaksesi artikkelin.

ulvang banneri