Ingebrigtsenin veljesten harjoittelusta: intervalleja juostaan kynnysvauhdilla, muut harjoitukset juostaan erittäin hiljaa

Ingebrigtsenin Etelä-Afrikan leirillä talvella. Kuva: Deca Text & Bild

Ingebrigtsenin Etelä-Afrikan leirillä talvella. Kuva: Deca Text & Bild

Ingebrigtsenien pojat eivät esittelyjä kaipaa. Poikien valmentajaisä Gjert Ingebrigtsen julkaisi yhdessä Frode Saugestadin kanssa viime vuonna kirjan ”Kunsten å oppdra en verdensmester” (vapaa suomennos olkoon: ”Taito kasvattaa maailmanmestari”).

Norjan kielellä julkaistussa teoksessa kerrotaan hyvinkin avoimesti Gjertin ajatuksista urheileviin poikiinsa sekä yhdeksänhenkisen perheen muihin jäseniin.
Kritiikkiä saavat niin urheilujärjestöt, kateelliset laji-ihmiset kuin hiihtopiiritkin. Ennen kaikkea kirja on kertomus vaikeissa oloissa kasvaneen isän tasapainottelusta valmentajan ja tavallisen isän roolin välillä.

Allekirjoittanut ei suosittele omia lapsiaan valmentavien isien tai äitien käyttävän samanlaista kommunikaatiota kuin Gjert Ingebrigtsen käyttää. Toisaalta meriitit ovat kiistattomat: Kaikista kolmesta on tullut jo Euroopan mestareita ja lisää lienee luvassa. Joka tapauksessa kirja antaa paljon ajateltavaa omasta suhteesta lapsiinsa tai vanhempiin.

IngebrigtsenFilipDecaKuva: Deca Text & Bild

Mutta mitä kirja kertoo veljesten harjoittelusta?

Käytännön esimerkkejä toivovat joutuvat pettymään.

Kestavyysurheiluplus

Tämä artikkeli on vain tilaajille.

Tilaa Kestävyysurheilu+ ja kaikki sisällöt ovat käytössäsi!

Tilaa Kestävyysurheilu+

Jos olet jo tilaaja, kirjaudu alla.

Kirjaudu sisään lukeaksesi artikkelin.

ulvang banneri