Dorothea Wierer: "Tunnen olevani hyvässä kunnossa ja olen valmis uusimaan maailmancupin kokonaisvoiton"

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Fondoitalia.it haastatteli vuoden parhaaksi talviurheilijaksi valittua ampumahiihtäjää, joka matkusti Norjaan kolmen viikon lumileirille.

Dorothea Wierer on ollut ensimmäinen italialainen talviurheilija monella eri saralla. Vuonna 2008 hän oli ensimmäinen nuorten maailmanmestaruuden voittanut italialainen ampumahiihtäjä, kun hän nousi korkeimmalle korokkeelle normaalikilpailussa Ruhpoldingin kisoissa. Pari vuotta myöhemmin hän lisäsi nuorten MM-kultamitaleiden määränsä kolmella Nove Mestossa.

Kaudella 2015/2016 Wiereristä tuli ensimmäinen italialainen ampumahiihdon maailmancupin alacupin voittaja, kun hän oli kauden paras normaalikilpailujen puolella. Mutta näihin ei Dorothea tyytynyt: Antholzissa syntynyt ampumahiihtäjätär voitti maailmancupin kokonaiskilpailun viime maaliskuussa. Talvella MM-kultaa tuli myös yhteislähtökilpailusta Östersundissa. Koskaan aiemmin yksikään italialainen nainen ei ollut yltänyt vastaaviin saavutuksiin lajissa.

Viimeisin palkinto jaettiin vain muutama päivä sitten, kun Wierer valittiin Italian vuoden parhaaksi talviurheilijaksi. Taakse jäi muun muassa alppihiihtäjä Dominik Paris. Kukaan ampumahiihtäjä ei ole aiemmin onnistunut saavuttamaan parhaan talviurheilijan palkintoa maassa, jossa alppihiihto on ollut aina yleisön ja tiedotusvälineiden seuratuin talviurheilulaji.

Kestavyysurheiluplus

Tämä artikkeli on vain tilaajille.

Tilaa Kestävyysurheilu+ ja kaikki sisällöt ovat käytössäsi!

Tilaa Kestävyysurheilu+

Jos olet jo tilaaja, kirjaudu alla.

Kirjaudu sisään lukeaksesi artikkelin.

ulvang banneri