Sandells: ”Jotain olisi pitänyt tehdä toisin”

Niclas Sandells tavoittelee tuplakultaa Vaasan Kalevan kisoista. Kuva: Jarno Maimonen

Niclas Sandells tavoittelee tuplakultaa Vaasan Kalevan kisoista. Kuva: Jarno Maimonen

Kulunut kausi on ollut viime vuonna 1500 metriä Pekka Vasalan SE:n 3.36,33 pintaan juosseelle Niclas Sandellsille yhtä kamppailua 3.40,00 alituksen kanssa. Moskovan MM-kisojen B-raja 3.37,00 tiedettiin kovaksi, mutta sen rikkomisen piti olla vain yksi askel matkalla MM-kilpailuihin.

{akeebasubs *}Periaatteessa aikaa tulosrajan tekemiseen olisi vielä Kalevan kisoissa, mutta se vaatisi juoksulle otolliset kilpailuolosuhteet.

- On se vaan kova raja, eikä tule Vaasassa menemään. 3.37,00 alittaminen vaatii hyvän kilpailun kovia vastustajia vastaan. Käytännössä kilpailussa pitäisi olla mukana ulkomaalaisia juoksijoita. Vain heistä saan tällä hetkellä tarpeeksi kovan haasteen, pohtii Suomen kärkimaileri.

Kovavauhtisen kilpailun luominen pelkästään kotimaisin voimin on periaatteessa mahdollinen, mikäli vauhdinjaosta sovitaan etukäteen.

- Emme ole vielä sopineet juoksijoiden kesken vauhdituksesta tai vauhdinjaosta. Voisihan se tietenkin olla mahdollista, mutta katsotaan nyt ensin kun jengiä saapuu paikalle. Yksinään en halua koko matkaa vetää, sillä ensisijaisena tavoitteena täällä on suomenmestaruus.

Vaasassa Sandells tavoittelee 1500 metrin mestaruuden lisäksi kultaa 800 metriltä.

- Kyllä. Kultaa molemmilta matkoilta!

Juoksu tuntuu työläältä

Sandells juoksi viime kaudella 1500 metriä kolmesti alle 3.40. Arvokisoissa hän edusti Suomea sekä EM-kisoissa että olympialaisissa. Tuloksellisesti hänen odotettiin vakiinnuttavan alle 3.40 -tason sekä nousevan yhdeksi Euroopan kärkimailereista. Toisin kuitenkin kävi. Syytä takkuiseen menoon on pohdittu niin kentän laidalla kuin kotikatsoimoissa. IK Falkenin mies on luonnollisesti ruotinut harjoitteluaan ja kilpailutuloksia valmentajansa Tom Andtbackan kanssa.

- Sitä tässä on viime viikot mietitty, mikä hommassa kiikastaa. Aika pitkälti olemme Tomin kanssa tehneet samoja asioita kuin viime vuonna, mutta juoksu ei vain ole ollut sitä mitä piti.

- Ehkä olemme tehneet turhan paljon kovia harjoituksia kilpailukaudella ja varsinkin viimeisen harjoitusleirin jälkeen. Jälkikäteen on helppo sanoa, että jotain olisi pitänyt tehdä toisin. Luotto omaan tekemiseen on kuitenkin koko ajan ollut kova!

Sandellsin juoksu näyttää kilpailujen alussa äärimmäisen vaivattomalta. Kahden kierroksen jälkeen selkä kuitenkin näyttää suoristuvan eikä uusia tarvittavia vaihteita enää löydy.

- Juoksu on tuntunut tavallaan hyvältä koko ajan. Juoksutuntuma on siis pysynyt hyvänä! 1500 metrin kilpailussa jotenkin vain tuntuu, että joudun tekemään turhan paljon töitä heti alusta lähtien. Kotimaan Eliittikilpailut ovat hyvin järjestettyjä, joten niissä se tuloksenteko ei ole jäänyt kiinni.

MM-kisaunelman jäädessä tänä suvena saavuttamattomaksi, suuntaa Sandells katseet loppukauden kisoihin.

- Pidän Kalevan kisojen jälkeen kolmen viikon treenijakson. MM-kisojen aikana yritän löytää kuntopiikin loppukaudeksi, sillä 3.40 tonnivitosella ei todellakaan tyydytä! Se pitää mennä alle 3.40 ja mieluummin reilusti, Nicke lataa.

- Kilpailuista Tampereen Eliittikisat tulevat ensimmäisenä vastaan. Sitten pitää etsiä sopivia kisoja, missä yrittää tehdä sitä kovaa tulosta. Suomi-Ruotsi-maaottelua odotan myös paljon, ja saa nähdä mitä matkoja joudun siellä urakoimaan. Ehkä katson myös jonkin pidemmän matkan kilpailun loppukaudella. Vitonenkaan ei ole poissuljettu, päättää Sandells.

Vaasan Kalevan kisojen miesten 800 metrin loppukilpailu käydään lauantaina kello 19.10 sekä 1500 metriä juostaan sunnuntaina kello 17.00.

-Jarno Maimonen{/akeebasubs} {akeebasubs !*}{/akeebasubs}

ulvang banneri