Eriksson uskoo ennätyksen parantuvan selvästi Moskovassa

Sandra Eriksson varmisti Kalevan kisoissa pääsynsä Moskovan MM-kisoihin. Kuva: Jarno Maimonen

Sandra Eriksson varmisti Kalevan kisoissa pääsynsä Moskovan MM-kisoihin. Kuva: Jarno Maimonen

Estejuoksija Sandra Eriksson on Suomen ainoa kestävyysjuoksun edustaja 10.elokuuta alkavissa Moskovan MM-kisoissa. Kalevan kisoissa ennätyksensä 9.43,34 juossut Eriksson voitti kilpailun jaossa olleesta MM-paikasta Oona Kettusta vastaan. Harmittavasti Eriksson käytti tuon 34 sadasosaa liian kauan aikaa A-rajan rikkomiseen tarvittavasta ajasta ja näin Kettusta ei saatu Erikssonin seuraksi mukaan Moskovaan.

{akeebasubs *}Mutta Eriksson Moskovassa nähdään ja hän edustaa yhdessä kävelijäkolmikon kanssa kestävyysurheilua MM-kisoissa. Kysytäänpä siis Sandran viime hetken mietteet, kun kisoihin on reilu viikko aikaa.

Onnittelut MM-kisapaikasta ja SM-kullasta ja uudesta ennätyksestäsi! Millainen tuo Kalevan kisojen juoksu oli ja kuinka se sujui?

– Kiitos paljon. Juoksu tuntui ihan hyvältä. Tietysti siellä oli paineita, ainakin itselläni niin paljon, että vatsani oli aika sekaisin ja ei ollut mukava juosta. Mutta tunsin, että olin hyvässä kunnossa ja vihdoinkin terveenä. Tavoitteeni oli vain voitto, mutta kun juoksu oli niin kevyttä, halusin myös yrittää alittaa A-raja, mutta valitettavasti aika ei aivan riittänyt. Oli kuitenkin mahtava juosta "kotikentällä" ja yleisö oli paras!

Kuinka tyytyväinen olet muuten alkukauteesi? Sinulla on ilmeisesti ollut hieman vaivoja mm. mykoplasman kanssa. Onko se nyt parantunut täysin ja pystytkö harjoittelemaan jo täysin normaalisti?

– Juoksin hyvin Norjassa toukokuussa. Vaikka oli kovat tuulet, satoi paljon vettä ja oli aika kylmä, niin juoksin 9.04. Se oli tosi hyvä juoksu. Mutta sen jälkeen melkein ei mikään ole toiminut ennen Kalevan kisoja. Juhannuksena Dublinissa meni hyvin, mutta muuten kroppaani on vain ollut väsynyt. Se on ikävää, sillä olisi ollut aika helppo ottaa mitali universiadeissa, jos olisin ollut terveenä. Mutta kiva kuitenkin, että olen juossut ihan ok aikoja, vaikka minulla oli mykoplasma. Olen koko ajan treenannut tavallisesti, vaikkei hyvältä ole tuntunutkaan. Mutta nyt olen kunnossa. Vihdoinkin.

erikssonsandra kk2013 1Sandra Eriksson lähtee tavoittelemaan Moskovasta uutta ennätystä ja jopa pistesijaa. Kuva: Jarno MaimonenMiten valmistaudut Moskovan MM-kilpailuihin? Juoksetko vielä jotain kilpailuja ja teetkö jotain spesiaalitreenejä esteitä varten vielä? Entä oletko kotona vai lähdetkö jonnekin vielä viimeistelyleirille?

– Minä juoksen 5000 m lauantaina Kuortaneella. Valitettavasti siellä ei ole ketään ulkomaalaista kirittäjää ja kun tavoitteeni siellä on hyvä aika, saan luultavasti juosta yksin. Mutta toisaalta olen juossut yksin niin monta kertaa, että tiedän että on kuitenkin mahdollista juosta hyvin. Minulla ei ole mitään spesiaalitreenejä ennen Moskovaa. Harjoittelen vaan niin kuin aina ennen tärkeitä kisoja. Estetreenit, ratatreeni, lenkit jne. Lähden Moskovaan keskiviikkona ja kilpailen lauantaina (ja finaali tiistaina), niin että olen siellä vain pari päivää ennen juoksuani, ja se sopii minulle parhaiten, sillä viihdyn kotona.

Mikä on tavoitteesi Moskovassa, finaaliin pääsy, uusi ennätys?

– Minulla on monta tavoitetta Moskovassa. Haluan juosta finaalissa ja tänä vuonna minä luulen, että 9.40 (tai ehkä vielä hitaampi) riittää, niin on isot mahdollisuudet juosta finaaliin. Sitten jos juoksen finaalissa, niin yritän ottaa pistesija (kahdeksan parhaan joukkoon). Se on kova tavoite, mutta mahdoton vain siinä tapauksessa, jos en yritä. Se vaatii myös hyvää aikaa ja vaikka en ole huippukunnossa (minulle huippukunto tarkoittaa 9.25-kunto), luulen, että voin parantaa omaa ennätystäni aika paljon. Minun suurin ongelmani viime vuosien arvokisoissa on ollut se, että olen juossut niin paljon yksin ja en ole tiennyt kuinka juostaan ryhmässä. Nyt olen paljon parempi ryhmäjuoksija ja se on tietysti iso etu. Saa nähdä kuinka pitkälle se sitten riittää

Hevoskuuri toivottaa Sandralle onnea Moskovan estekilpailuun!

- Tero Viljanen

 {/akeebasubs} {akeebasubs !*}{/akeebasubs}