Haastattelussa Andrea Morelli, valmentaja pyöräilymaailman huipulta

Andrea Morelli (vas.) ja Vincenzo Nibali kesäkuussa 2020, jolloin ajaja kävi testauttamassa kuntonsa Mapein laboratoriossa. Kuva: Trek-Segafredo

Andrea Morelli (vas.) ja Vincenzo Nibali kesäkuussa 2020, jolloin ajaja kävi testauttamassa kuntonsa Mapein laboratoriossa. Kuva: Trek-Segafredo

Koronaviruspandemia on mullistanut kaiken. Myös huippu-urheilussa. Kestävyysurheilu sai arvovaltaiselta taholta näkemyksiä, miten korona on muuttanut maantiepyöräilyn harjoittelua ja mistä lähtökohdista urheilijat palaavat kilpailuihin pitkän tauon jälkeen heinä-elokuun vaihteessa.

Italialainen Andrea Morelli, 47, on yksi maantiepyöräilyn arvostetuimmista valmentajista. Hän on tehnyt 25-vuotisen uran Mapeissa - sekä sen ammattilaistallissa että huippuosaamisen tutkimuskeskuksessa. Italialainen toimii tällä hetkellä Mapei Sportin pyöräilysektorin johtajana ja vastaa liikeanalytiikkalaboratorion toiminnasta.

Morellin erityisosaamisaluetta on urheilijoiden ajoasentojen kohentaminen niin maantiellä kuin aika-ajossakin. Myös pyöräilijöille suoritettavat erilaiset testit (mm. maksimaalinen hapenottokyky) ja harjoitusohjelmien laatiminen ovat niitä, joissa monet tahot kääntyvät Morellin puoleen. 

Kestavyysurheiluplus

Tämä artikkeli on vain tilaajille.

Tilaa Kestävyysurheilu+ ja kaikki sisällöt ovat käytössäsi!

Tilaa Kestävyysurheilu+

Jos olet jo tilaaja, kirjaudu alla.

Kirjaudu sisään lukeaksesi artikkelin.