Nuorten maailmanmestari Maija Puukilainen sai hiihdolta paljon vaikkei halunnut ammattiurheilijaksi: "Olisinko ikinä tavoitellutkaan olympiavoittoa?"

Maija Hänninen (os. Puukilainen) kertoo tarinansa nuorten maailmanmestaruuden jälkeen. Kuva: Maija Hänninen

Maija Hänninen (os. Puukilainen) kertoo tarinansa nuorten maailmanmestaruuden jälkeen. Kuva: Maija Hänninen

Kun hiihtäjä menestyy nuorten sarjoissa kansainvälisesti, se ei automaattisesti ole alku suurelle menestyksentäyteiselle urheilutarinalle aikuisten sarjoissa. Maija Puukilainen (nykyään Hänninen) seisoi Asiagossa 31. tammikuuta 1996 nuorten MM-kilpailuissa 5 kilometrin perinteisen kultamitalistina, mutta keskittyi nuorten sarjojen jälkeen hiihtouran sijaan opiskeluun.

Puukilainen voitti mestaruuden ylivoimaisesti 22,4 sekunnin erolla Kristina Smiguniin. Smigun ja pronssille sijoittunut Julia Tshepalova saavuttivat monenlaista myös aikuisena. Suomalaisittain usein paljon puhuttu kokonaispanos oli tuossa kilpailussa hieno, sillä Elina Pienimäki oli kuudes ja Mari Rauhala kahdeksas. Siinä missä ulkopuoliset näkevät vain tuloksen, nuori urheilija on se, jonka elämästä on kyse. Puukilainen ei edes tuoreeltaan ajatellut, että tästähän tämä hiihtoura lentoon lähtisi. 

Kestavyysurheiluplus

Tämä artikkeli on vain tilaajille.

Tilaa Kestävyysurheilu+ ja kaikki sisällöt ovat käytössäsi!

Tilaa Kestävyysurheilu+

Jos olet jo tilaaja, kirjaudu alla.

Kirjaudu sisään lukeaksesi artikkelin.