Sandells odottaa luottavaisena kauden alkua

Niclas Sandells ankkuroi Nonamen joukkueen Karhu-viestin voittajan maaliin. Kuva: Jarno Maimonen

Niclas Sandells ankkuroi Nonamen joukkueen Karhu-viestin voittajan maaliin. Kuva: Jarno Maimonen

Urheilutekstiilivalmistaja Nonamen joukkue oli tämän kevään Karhu-viestin nopein kokoonpano. Suomen suurin maantieviesti juostaan vuosittain Raumalta Poriin ja käsittää seitsemän osuutta kokonaismatkan ollessa noin 50 kilometriä. Nonamen ankkurina kultaista tahtipuikkoa heilutti viime kesän paras kotimainen mailerimme Niclas Sandells. Hevoskuuri haastatteli Sandellsia voittoisan viestin jälkeen Porin Karhuhallissa.

{akeebasubs *}

Niclas Sandells lähti 9.2 kilometrin mittaiselle ankkuriosuudelle selkeässä johtoasemassa, eikä hänen tarvinnut missään vaiheessa laittaa kaikkia voimiaan peliin. Hänen osuusaikansa oli 29.24, mikä jäi Jarkko Järvenpään viime vuonna juoksemasta osuusajasta 26.57 noin kaksi ja puoli minuuttia.

- Tämä oli lähinnä kova harjoitus, eikä tavoitteena ollut osuusennätys. Olisin joka tapauksessa juossut tänään tämänkaltaisen harjoituksen, joten miksipä en sitten täällä. Onhan tämä kilpailumatkana minulle aikamoinen ylimatka, kertoi Sandells.

Sandells osallistui ensimmäistä kertaa Karhu-viestiin ja piti kokemastaan.

- Karhu-viesti on mahtava tapahtuma! Nuorempana olen juossut monta kertaa Vaasan seudun maantieviestissä West Coast Racessa ja olen aina tykännyt viestijuoksusta. Idea Karhu-viestiin osallistumisesta virisi aprillipäivänä, ja kun ystäväni Mikael Bergdahlkin on sen verran käynyt lenkillä, että lupasi jaksaa juosta osuutensa kunnialla läpi, niin päätimme osallistua, Sandells hehkuttaa.

Kerrottakoot Bergdahlin osuusajan olleen 6.3 kilometrin mittaisella ylämäkivoittoisella osuudella kohtuullisen kova 19.20! Eli on Micke lastenvaunuja jaksanut ahkerasti työnnellä.

sandells nicke 130413bKilpailun jälkeen nopeasti kuivaa päälle, ettei vilu iske. Kuva: Jarno MaimonenSandells palasi kuuden viikon Etelä-Afrikan harjoitusleiriltä viime keskiviikkona ja vakuuttaa kaiken olevan kunnossa.

- Leiri sujui hyvin ja suunnitelmien mukaan. Olen nyt kaksi viikkoa Suomessa ja sen jälkeen lähden kuukaudeksi Yhdysvaltain Flagstaffiin. Korkean paikan leirille mukaan lähtevät harjoituskaveriksi Tuomo Salonen, koutsi Tom Andtbacka sekä hieroja.

- Jenkeissä ei ole tarkoitus kilpailla vaan valmistautua kilpailukauden alkuun. Kilpailuohjelmaa ei ole vielä varmuudella lukkoon lyöty, mutta todennäköisesti aloitan sen juoksemalla 3000 metriä Saksassa. Kesän päätavoite on luonnollisesti Moskovan MM-kisat. 1500 metrillä tarkoitus olisi tehdä kova tulos jo alkukaudesta ja siihen hyvä mahdollisuus tarjoutuu Paavo Nurmen kisoissa Turussa kesäkuun puolivälissä, Sandells valottaa suunnitelmiaan.

Viime kesän upeat suoritukset avasivat ovia jopa Timanttiliigan juoksuradoille. Menestyskaavaan ei ole ilmennyt tarvetta puuttua.

- Harjoitteluuni ei ole tehty mitään merkittäviä muutoksia. Muutama uusi tukija on onneksi löytynyt, eikä asunnon myyntiä ole enää tarvinnut miettiä. Hyviä kisoja on tarkoitus etsiä managerin avulla myös Euroopasta, Sandells päätti.

-Jarno Maimonen{/akeebasubs} {akeebasubs !*}{/akeebasubs}