Vastarannalla vahva aloitus Kyproksella.

 Jukka Vastaranta aloitti vahvasti Kyproksella ajettavan kolmipäiväisen maastopyöräilyn kansainvälisen etappikilpailun. Ensimmäisenä etappina ajetun 5,5 kilometrin aika-ajon tuloksena oli viides sija, 14 sekuntia kärjen perässä. Jukka Vastaranta aloitti vahvasti Kyproksella ajettavan kolmipäiväisen maastopyöräilyn kansainvälisen etappikilpailun. Ensimmäisenä etappina ajetun 5,5 kilometrin aika-ajon tuloksena oli viides sija, 14 sekuntia kärjen perässä.

"Hyvä ajo. Muutamia ajovirheitä tuli tehtyä, ajoin paikoin ylikovaa kun oli isku päällä. Tästä on hyvä jatkaa", Vastaranta kommentoi etappikisan aloitustaan.

Aika-ajon ykköstila jaettiin Tsekin Jan Skarnitzin ja Alankomaiden Henk Jaap Moorlaagin kesken, molempien aika oli 16:33. Itävallan Karl Markt oli kolmas ja Ruotsin Emil Lindgren neljäs. Maastopyöräilyn maailman cupin kokonaiskilpailussa viime kaudella kolmanneksi sijoittunut Tsekin Jaroslav Kulhavy sijoittui kuudenneksi neljä sekuntia Vastarannasta.

Kyproksen kilpailu on kauden ainoa kansainvälisen pyöräilyliiton luokittelema korkeimman eli HC-kategorian yksilökisana ajettava etappikilpailu. Kokonaiskilpailusta on luvassa merkittävä potti tärkeitä UCI ranking-pisteitä.

Lauantaina on ohjelmassa 45 kilometrin pituinen point-to-point maastokilpailu ja sunnuntaina etappikilpailun päättävä, olympiaformaatilla ajettava maastokilpailu.

TULOKSET

MAASTON KV-ETAPPIKILPAILU, KYPROS

Etappi 1 / 3

5,5 kilometrin aika-ajo

1. Jan Skarnitz Tsekki 16:33
1. Henk Jaap Moorlaag Alankomaat 16:33
3. Karl Markt Itävalta 16:34
4. Emil Lindgren Ruotsi 16:35
5. Jukka Vastaranta Suomi 16:47
6. Jaroslav Kulhavy Tsekki 16:51

ulvang banneri