Grail FI 550x90px

Fabian Cancellaran ensi kausi uran viimeinen

Fabian Cancellara nähdään ensi keväänä klassikkokilpailujen reiteillä viimeistä kertaa. Kuva: Trek

Fabian Cancellara nähdään ensi keväänä klassikkokilpailujen reiteillä viimeistä kertaa. Kuva: Trek

Trek Factory Racingin 34-vuotias Fabian Cancellara ilmoitti, että ensi kausi on hänen viimeinen ammattilaiskautensa pyörän päällä. Tämän aikakauden menestyneimpiin aika-ajajiin kuuluva Cancellara on polkenut ammattilaisena vuodesta 2001 lähtien.

Cancellaran kausi 2015 meni täysin penkin alle kahden pahan loukkaantumisen vuoksi. Hyvässä kunnossa ollut Cancellara kaatui ja loukkaantui E3 Harelbekessä maaliskuun lopussa. Hän tuli takaisin kilpailuihin toukokuun lopussa ja Ranskan ympäriajossa hän sai päällensä johtajan keltaisen paidan.

Cancellaralla oli jälleen huonoa tuuria kolmannella etapilla, jossa hän oli osallisena suuressa kolarissa. Myöhemmin sairaalassa kävi ilmi, että hän oli murtanut selkänikamiaan joutuen vetäytymään. Seuraavaksi sveitsiläinen kokeili vauhtiaan Espanjan ympäriajossa, joka loppui kolmannella etapilla vatsatautiin. Tämä lopetti Cancellaran kauden kokonaan ja mies jätti väliin myös syyskuiset MM-kilpailut.

Klassikkoajaja ja aika-ajaja

Fabian Cancellara voitti Pekingin olympialaisissa aika-ajon kultaa. Lisäksi hän on voittanut neljä maailmanmestaruutta. Cancellara ei tähtää kuitenkaan Rioon, vaan tavoitteena ovat kevään klassikkokilpailut. Vuonna 2017 häntä ei nähdä enää ammattilaispyöräilyssä ainakaan urheilijana.

- Ensi vuosi on viimeinen. Pyöräily ei ole koko elämäni, vaan osa elämääni, Cancellara kertoi Sveitsin yleisradioyhtiölle.

CancellaraTrekWide2Fabian Cancellara on menestynyt etenkin aika-ajajana ja klassikkokilpailuissa. Kuva: Trek

Cancellara on voittanut seitsemän klassikkokilpailua uransa aikana. Niistä kolme on tullut Paris-Roubaixista ja Flanderin ympäriajosta. Tähän päälle on tullut vielä yksi voitto Milan-San Remosta. Cancellara on voittanut urallaan seitsemän Ranskan ympäriajon osakilpailua. Näistä suurin osa on aika-ajoja.

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri