Pia Sundstedt kuudenneksi Ranskan etappikilpailussa

Pia Sundstedtin ensimmäinen kansainvälinen maantiekilpailu yhdeksään vuoteen sujui aivan kuin hän ei olisi pitänytkään taukoa maantieltä.

Pia Sundstedtin ensimmäinen kansainvälinen maantiekilpailu yhdeksään vuoteen sujui aivan kuin hän ei olisi pitänytkään taukoa maantieltä. Tour Cycliste Feminin International de L'Ardechen viimeisellä 72,5 kilometrin etapilla hän ajoi jälleen aktiivisesti ja pyrki jatkuvasti irti. Kilpailun kärkinaiset, erityisesti johdossa ollut Emma Pooley ei kuitenkaan laskenut suomalaista karkuun. Viikko muutti Pia Sundstedtin oudosta maastopyöräilijästä vaaralliseksi voittajaehdokkaaksi.

Monien yritysten jälkeen kärkeen kuitenkin syntyi 10 ajajan irtiottoryhmä, jossa Sundstedt ajoi. Irtiotto meni maaliin asti, jossa sijoitukset ratkaistiin keskinäisessä kirissä. Kiri meni kuitenkin suomalaisenkin osalta sivu suun, sillä hän ajoi muutaman muun kanssa harhaan etumoottoripyörän perässä. Ruotsalainen Emilia Fahlin oli edellisen etapin tapaan nopein. Sundstedt oli kahdeksas.

Kokonaiskilpailun voitto meni Emma Pooleylle. Pia Sundstedt oli kuudes. Se tyydytti häntä.

- Kisa meni hyvin. Alussa oli hieman hakemista ja kolmannen etapin tulos on laskettava sen piikkiin. Mutta loppu sujui jo paljon paremmin. Rytmi maantiekisassa on erilainen kuin maastossa ja siihen tottuminen vie oman aikansa. Maastossa mennään koko ajan täysillä, mutta maantiellä pitää pystyä moniin koviin rutistuksiin ja niistä pitää pystyä nopeasti palautumaan. Kokonaiskisan kuudes sija, 13 UCI-pistettä, kirikilpailun toinen sija, yhdistelmä- ja mäkikirikilpailun kolmannet sijat antavat mukavasti uskoa, kertoi tyytyväinen Pia Sundstedt.

- Ajan vielä sunnuntaina Pohjois-Ranskassa 33 kilometrin aika-ajokisan. Tämä naisten ykköskategorian kisa on viimeinen ennen Tanskan MM-kilpailuja, kertoi Pia Sundstedt.

Tulokset
Tour Cycliste Feminin International de L'Ardeche, Ranska

6/6 etappi Saint Just d'Ardèche - Bourg Saint Andéol 72,5 km

1 Emilia Fahlin (Ruotsi) HTC Highroad Women 2.06.27
2 Amanda Miller (USA) HTC Highroad Women s.a.
3 Christelle Ferrier-Bruneau (Ranska) France s.a.
4 Ashleigh Moolman (Etelä-Afrikka) Mix. Int. Team s.a.
5 Aude Biannic (Ranska) France s.a.
6 Ludivine Henrion (Belgia) Belgium s.a.
7 Emma Pooley (Iso-Britannia) Garmin-Cervelo s.a.
8 Pia Sundstedt (Suomi) Team Rothaus Vita Classica s.a.

Lopputulokset

1 Emma Pooley (Iso-Britannia) Garmin-Cervelo 15.05.19
2 Ashleigh Moolman Etelä-Afrikka) Mix. Int. Team + 2.20
3 Christelle Ferrier-Bruneau (Ranska) France + 2.21
4 Amanda Miller HTC Highroad Women + 2.22
5 Ludivine Henrion (Belgia) Belgium + 3.01
6 Pia Sundstedt (Suomi) Team Rothaus Vita Classica + 3.54

ulvang banneri