Juan Jose Cobo Espanjan ympäriajon voittoon

cobo110911_introJuan Jose Cobo ajoi tänään päättyneen Espanjan ympäriajon voittoon. Viimeisen etapin vei nimiinsä Peter Sagan.


cobo110911Juan Jose Cobon riemua. Kuva: All Over PressJuan Jose Cobo ajoi tänään päättyneen Espanjan ympäriajon voittoon. Voitto oli 30-vuotiaalle espanjalaiselle uranensimmäinen suuri voitto. Kolme vuotta sitten mies sijoittui Ranskan ympäriajon etapilla toiseksi, mutta nimettiin myöhemmin etapin voittajaksi Leonardo Piepolin kärähdettyä CERA:sta.

Tuon jälkeen Cobon ura ei ole sujunut kuitenkaan ruusuilla tanssien ja mies harkitsi vielä muutama kuukausi sitten lopettamista.

- Minulla on ollut vaikeita hetkiä viimeisinä kuukausina, mutta nyt näen asiat toisin. Kaikki ne uhraukset ja kova työ on ollut sen arvoista tämän voiton myötä, sanoo Cobo.

Cobo onnistui ratkaisemaan Vueltan voiton 14. ja 15. etapeilla Bradley Wigginsin taipuessa. Team Skyssa varmasti pohditaan olisiko kapteenin viitta pitänyt antaa aiemmin Christophe Froomelle, joka jäi nyt 13 sekuntia voitosta. Criterium du Dauphinen voittanut, mutta Ranskan ympäriajon keskeyttänyt Wiggins ei kestänyt Vueltan kovimpia nousuja.

Madridiin päättyneen etapin voittoon kiri 21-vuotias Slovakian lahja pyöräilylle – Peter Sagan (Liquigas-Cannondale). Daniele Bennati jatkoi teräviä otteitaan ottaen kakkostilan ja Alessandro Petacchi oli kolmas.

Seuraavana ammattilaispyöräilijät siirtävät katseensa kohti Tanskassa ajettavia MM-kisoja. Kauden päättää yksi pyöräilyn viidestä monumentista, kun Giro di Lombardia ajetaan 15. lokakuuta

Tulokset, etappi 21

1 Peter Sagan (Svk) Liquigas-Cannondale 2:20:59
2 Daniele Bennati (Ita) Leopard Trek, s.a.
3 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre - ISD, s.a.
4 John Degenkolb (Ger) HTC-Highroad, s.a.
5 Nikolas Maes (Bel) Quickstep Cycling Team, s.a.

Kokonaistulokset

1 Juan Jose Cobo Acebo (Spa) Geox-TMC 84:59:31
2 Christopher Froome (GBr) Sky Procycling +0:13
3 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling +1:39
4 Bauke Mollema (Ned) Rabobank Cycling Team +2:03
5 Denis Menchov (Rus) Geox-TMC +3:48
6 Maxime Monfort (Bel) Leopard Trek +4:13
7 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale +4:31
8 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto +4:45
9 Daniel Moreno Fernandez (Spa) Katusha Team +5:20
10 Mikel Nieve Ituralde (Spa) Euskaltel-Euskadi +5:33

ulvang banneri