Neuron On FI 550x90px

Lotta Lepistöstä Porin Vuoden urheilija 2015

Lotta Lepistö on Porin vuoden nurheilija.

Lotta Lepistö on Porin vuoden nurheilija.

Pyöräilijä polki voittoon kolmen naisen kamppailussa.

Ammattipyöräilijä Lotta Lepistö on Porin Vuoden urheilija 2015. Valinnan teki jäsenäänestyksessään Porin Urheilutoimittajain kerho.

Lepistö teki kansainvälisen läpimurtonsa, kun hän kiri etappivoittoon Thüringenin etappiajossa. Kotimaassa Lepistö otti Suomen mestaruuden niin maantieajossa kuin aika-ajossakin. MM-kisoissa noormarkkulainen polki sijat 32 ja 40.

– Valinta tuli yllätyksenä, mutta totta kai se tuntuu hienolta, kertoo parhaillaan Mallorcalla leireilevä Lepistö.

Täysosumana Lepistö ei vuottaan pitänyt. Häntä jäi harmittamaan, ettei heinäkuun huippukunto kantanut MM-kisoihin saakka. Toisaalta MM-kisoissa menoa vaikeuttivat myös vatsaongelmat.

Kansainvälinen läpimurto kuitenkin maistui. Se antoi Lepistölle myös itseluottamusta siihen, että jo tänä vuonna hän pystyy ajamaan enemmänkin voittoja ja palkintopallisijoituksia.

Sveitsiläisessä Bigla-tallissa jatkava Lepistö laskee ajavansa tänä vuonna 60 kilpailua. Pro Tour -ammattilaiskisojen lisäksi tähtäimessä ovat Rio de Janeiron olympialaiset ja Qatarissa poljettavat MM-kilpailut.

Kaudesta tulee pitkä, sillä ensimmäinen kilpailu on 27. helmikuuta. MM-kisat käydään vasta lokakuun puolivälissä.

– MM-kilpailut ovat päätavoitteeni. Reitti on sopiva, sillä kilpailu ratkeaa todennäköisesti kirissä.

– Täysillä olen menossa myös Rioon. Reitti tulee olemaan raskas, mutta siellä on mahdollisuus näyttää, että minusta on myös mäkikuskiksi.

Lepistö on järjestyksessään 52. Porin Vuoden urheilija. Hän on ensimmäinen tittelin voittanut pyöräilijä.

Tasainen äänestys

Porin Vuoden urheilija -äänestyksestä tuli tiukka kolmen naisen kamppailu. Lepistö sai kahdeksan ykkössijaa, mutta osa äänestäjistä ei sijoittanut häntä lainkaan kuuden joukkoon. Samoin kävi kuusi ykkössijaa saaneelle karaten EM-pronssimitalistille Helena Kuusistolle.

Vuoden 2014 Porin parhaaksi valittu aitajuoksija Nooralotta Neziri sai vain kaksi ykkössijaa. Neziri oli kuitenkin tasaisesti lähes kaikkien äänestäjien lapuilla, joten hän nousi Kuusiston ohi toiseksi.

Porin Urheilutoimittajain kerho myönsi myös perinteisen Martti Laippala -palkinnon porilaisen urheilun hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon sai tällä kertaa nyrkkeilyvalmentaja ja -vaikuttaja Lasse Seppälä. Hän on ollut porilaisen nyrkkeilyn sielu ja sydän yli 30 vuotta. Seppälän opeilla maailmalle ovat ponnistaneet muun muassa olympiamitalistit Joni Nyman ja Jyri Kjäll.

Vuoden nuorena urheilija Porin Urheilutoimittajain kerho palkitsi yhdessä Länsi-Suomen Osuuspankin kanssa vapaapainin alle 20-vuotiaiden EM-pronssia voittaneen Jere Heinon. Isoveli Ville valittiin Porin Vuoden nuoreksi urheilijaksi 2008, joten Heinoista tuli ensimmäiset veljekset, jotka ovat voittaneet saman tittelin.

Porin Urheilutoimittajain kerhon palkittavat saavat lasitaiteilija Kari Kuisman Huipulla-veistoksen pienoismallin. Lepistön palkintokokoelma täydentyi myös toisella lasiveistoksella, sillä hän voitti Porilaine-lehden yleisöäänestyksessä porilaisen urheiluvuoden Huipulla-teon. Ääniä annettiin lähes tuhat, ja Lepistö voitti Jere Heinon niukasti vain neljällä äänellä.

Porin Vuoden urheilija –äänestyksen kuusi parasta:
1) Lotta Lepistö 108 pistettä (8 ykkössijaa), 2) Nooralotta Neziri 94 (2), 3) Helena Kuusisto 90 (6), 4) Tuomas Seppänen 69 (2), 5) Leo-Pekka Tähti 49 (2), 6) Matti Mattsson 44 (0).Premiumsport.fi

ulvang banneri