Jussi Veikkanen valmistautumassa Pariisi-Nizzaan

Jussi Veikkanen valmistautuu parhaillaan eteläisessä Ranskassa Pariisi-Nizza-etappikilpailuun.

Jussi Veikkanen valmistautuu parhaillaan eteläisessä Ranskassa Pariisi-Nizza-etappikilpailuun.

Sunnuntaina ohjelmassa oli vaativa harjoitus yhdessä samoilla kulmilla asuvan Astanan Rémy Di Gregorion kanssa. Miehet ajoivat Pariisi-Nizzan toiseksi viimeisestä 215 kilometrin etapista reilut 170 kilometriä. Etappi kulkee Nizzan länsipuolella Biotin seuduilla ja sitä voidaan pitää vaativana. Hevoskuuri.fi tavoitti Jussin valmentajan Antti Hagqvistin, joka seuraili miesten harjoitusta autosta käsin.

-Nyt on menossa pyöräilijöille tyypillinen kehittävä harjoitus, jossa alkumatka ajetaan kevyesti ja pyritään tekemään välissä vauhdikkaita pätkiä ja ajamaan loppua kohti nousujohteisesti, kertoo Hagqvist.

-Tämä on vaativa etappi, eikä tätä pysty edes kevyesti ajamaan. Vaativimmassa nousussa noustaan 270 metristä yli kilometriin (Col du Ferrier) ja kolmen kilometrin pätkä joudutaan ajamaan pienimmällä välityksellä putkelta, kuvaa Hagqvist etapin vaativuutta.

Parina seuraavana Jussilla on ohjelmassa pitkiä harjoituksia, mutta rauhallisemmalla vauhdilla hiussuonistoa kehittäen. Tämän jälkeen palautellaan ja Pariisi-Nizza-etappikilpailu alkaa sunnuntaina 6.3.

-Jussi on saanut olla terveenä ja kunto vaikuttaisi hyvältä, vakuuttaa Hagqvist ja kertoo, että ajoasentoon on kiinnitetty erityistä huomiota.

Pariisi-Nizza ajetaan 6.-13.3. Jussi Veikkasella on onnistuessaan mahdollisuus lunastaa merkittävä rooli toukokuiseen Giro d'Italiaan.

Jäämme jännityksellä seuramaan Jussin edesottamuksia.

>>Paris-Nice sivut

-Petri Ikävalko

ulvang banneri