Endurace FI 550x90px

Kjell Carlström israelilaisen pyöräilytallin sporttipäälliköksi

Kjell Carlström. Kuva: IAM Cycling

Kjell Carlström. Kuva: IAM Cycling

Suomen parhaisiin maantiepyöräilijöihin takavuosina kuulunut Kjell Carlström on ensi kaudella israelilaisen Israel Cycling Academy -tallin urheilupäällikkö. Asiasta kirjoittaa Ylen ruotsinkielinen urheilutoimitus.

- Hienoa, että saa keskittyä siihen, missä on hyvä. Erityisesti näin ennen joulua on mukava tietää, miten asiat tulevat menemään, Carlström kertoi Yle Sportenille.

Päättyneellä kaudella Carlström työskenteli IAM Cycling -tallissa, joka polki pyöräilyn ylimmällä eli World Tour -tasolla. Sveitsiläistalli lopetti kuitenkin toimintansa tähän kauteen, sillä toiminnan jatkolle ei löytynyt rahoitusta.

Syksyllä Carlström oli mukana myös Suomen pyöräilymaajoukkueen taustalla Dohan MM-kilpailuissa, jossa Lotta Lepistö polki maantiekilpailun pronssille. Israelilaistalli on pienempi kuin IAM Cycling, joten Carlströmin mukaan hänen roolinsa tulee olemaan aikaisempia tehtäviä suurempi.

Talli ei välttämättä polje ensi kaudella vielä kuuluisimmissa kilpailuissa, mutta tavoitteena on päästä niihin myöhemmin.

- Ei ehkä vielä 2017, mutta tavoitteena on päästä viimeistään 2018 joihinkin suuriin etappikilpailuihin, Carlström jatkaa.

Carlström tapaa tallia ensimmäisen kerran ensi viikolla. Vaikka talli on israelilainen, sen toiminta on vahvasti Espanjassa, jossa suurin osa tallin ajajistakin asuu.

Carlström polki ammattilaisena vuosina 2002-2011. Hän polki Ranskan ympäriajossa kolme kertaa parhaana saavutuksenaan toinen sija vuoden 2006 kahdeksannella etapilla.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri