Jukka Vastarannalle uusi tallisopimus

vastaranta jukka kallio sonja 2011b introLontoon olympialaisiin tähtäävä Jukka Vastaranta vaihtaa tallia. Suomalaispyöräilijä siirtyy Milka-Trek-tallista italialaiseen Trek-Cingolaniin vuoden sopimuksella.

vastaranta jukka kallio sonja 2011bJukka Vastaranta: Kuva: Sonja KaliioLontoon olympialaisiin tähtäävä Jukka Vastaranta vaihtaa tallia. Suomalaispyöräilijä siirtyy maastopyöräilyn olympiavoittaja Bart Brentjensin luotsaamasta Milka-Trek-tallista italialaiseen Trek-Cingolaniin vuoden sopimuksella. Muutoksen myötä Vastaranta nousee uuden tallin ykköskuskiksi.

- Olen ykköskuski, johon tallissa panostetaan ja jolta myös odotetaan tuloksia, toteaa tällä kaudella maastopyöräilyn marathon-matkoilta EM-hopeaa saavuttanut Vastaranta.

Uuden tallin pääpaino on marathon-kilpailuissa, joiden suosio etenkin Keski-Euroopassa on huikea.

- Marathonin World Series-kilpailusarja alkaa kuitenkin vasta kesäkuussa, joten siihen asti panostan täysillä maastoajoon ja Lontoon olympialaistavoitteeseen. Maastopyöräilyn olympialajin eli XCO:n kilpailukausi alkaa osaltani helmikuussa ja maapisteiden keruu olympialaisia ajatellen päättyy toukokuun loppupuolella, Vastaranta taustoittaa tilannetta.

Vastaranta loukkaantui maastoajon MM-kilpailujen harjoituksissa syyskuussa.

- Lontoon tavoitetta ajatellen olimme maarankingissa hyvissä asemissa kun käden murtuminen katkaisi kauden ennen aikojaan. Loukkaantuminen on kuitenkin taakse jäänyttä elämää. Harjoittelu ja valmistautuminen uuteen kauteen on sujunut todella hyvin, ja uusi tallipaikka tuo lisäpontta. Lähden kisaamaan kovalla taisteluasenteella ja keräämään tarvittavia pisteitä, Vastaranta painottaa.

Tallinvaihdos ei tuo muutosta Vastarannan kilpailukalustoon, sillä pyörämerkki pysyy ennallaan.

- Kilpailukykyisiä pyöriä on monella valmistajalla ja erot ovat pieniä. On kuitenkin pelkkää plussaa, että voin jatkaa samalla merkillä eikä edessä ole totuttelua uuteen työkaluun. Odotan innolla uuden kisakauden alkua uuden tallipaikan myötä.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri