Grail FI 550x90px

Alejandro Valverde Liège-Bastogne-Liègen ykkönen: ”Tämä voitto on Michele Scarponille”

Sunnuntain voitto oli Alejandro Valverdelle tunteikas. Kuva: imago/AOP

Sunnuntain voitto oli Alejandro Valverdelle tunteikas. Kuva: imago/AOP

Movistarin Alejandro Valverden hurja kevätvire jatkui sunnuntain klassikkokilpailu Liège-Bastogne-Liègessä Belgiassa.

Espanjalaisajaja voitti 258 kilometrin mittaisen kilpailun kukistettuaan Quick-Step Floorsin Daniel Martinin loppukirissä. Vielä viimeisellä kilometrillä Cannondale Drapacin Davide Formolo oli irti muilta, mutta Martin ajoi italialaisen kiinni 800 metriä ennen maalia. Viimeisellä puolikilometrisellä Valverde karkasi muilta ja onnistui ajamaan Martinin kiinni.

Viimeisessä kurvissa parisataa metriä ennen maalia espanjalainen hengähti hetken irlantilaisen takana ja hyökkäsi sen jälkeen kirivoittoon. Martin joutui tyytymään keskiviikon La Fleche Wallonnen tavoin kakkossijaan Valverden takana. Skyn Mickal Kwiatkowski oli kolmas.

Voitto oli Valverden neljäs Liège-Bastogne-Liègessä. Sunnuntain kilpailu poljettiin synkissä tunnelmissa, sillä lauantaina traagisesti menehtynyt italialaispyöräilijä Michele Scarponi oli monelle kilpailussa ajaneelle tuttu. Scarponin talli Astana päätti osallistua kilpailuun, mutta ajajat polkivat kilpailun mustassa ajoasussa. Ennen starttia pidettiin hiljainen hetki italialaisen muistoksi.

ScarponiMicheleFerrariLaPresseMichele Scarponi vuoden 2013 Italian ympäriajossa. Kuva: Fabio Ferrari/LaPresse

Voittaja Valverde oli tunteellinen kilpailun jälkeen.

- Tämä voitto on omistettu Michele Scarponille. Olimme erittäin läheisiä ystäviä ja on surullista, että hän poistui keskuudestamme niin nuorena ja niin traagisesti. En voinut uskoa uutista todeksi kuullessani sen. Eikä tämä koske vain minua, vaan koko tallia ja koko pyöräilevää maailmaa, kertoi Valverde Movistarin sivuilla.

Valverde lahjoitti kaikki kilpailusta saamansa palkintorahat menehtyneen Scarponin perheelle.

Merkittävimmät kevätklassikot on nyt poljettu ja UCI World Tour jatkuu Sveitsissä poljettavalla Tour de Romandiella. Italian ympäriajo käynnistyy 5. toukokuuta.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri