Teemu Ramstedt polkee perjantaina Wattbikea vuorokauden ympäri Helsingin keskustassa

Jääkiekkoilija Teemu Ramstedt polkee vuorokauden ajan yhteen menoon Wattbikella Helsingin Narinkkatorilla perjantaina 19.5. Ramstedt aloittaa urakkansa puoliltaöin torstain ja perjantain välisenä yönä. Hän lopettaa 24 tuntia myöhemmin, kun perjantai kääntyy lauantaiksi.

Ramstedtin tempaus liittyy hänen perustamansa IBD-cycling pyöräilytallin toimintaan. Talli haluaa Narinkkatorin tapahtumalla olla osaltaan mukana maailman IBD-päivän vietossa. Vuosittaisella teemapäivällä on tarkoitus tuoda esiin tulehduksellisia suolistosairauksia. Suomessa on jo 46 000 IBD-sairastavaa ihmistä.

Ramstedt polkee vuorokauden ajan yhdessä Lari Lindholmin ja Janne Hallikaisen kanssa. Lisäksi mukana erilaisissa viestijoukkueissa ovat muun muassa Mikko Peltola, Alexander Stubb ja Brother Christmas. IBD-cyclingin teltalla on yhteensä 5-6 Wattbikea.

- Perjantai 19.5. on maailman IBD-päivä ja ajattelimme että poljetaan sitten koko vuorokausi, Ramstedt perustelee Kestävyysurheilu.fi:lle.

Maantiepyöräily on Ramstedtille tuttua: vuosittaiset poljetut kilometrit maantiellä ovat olleet 3000-5000 kilometrin luokkaa. Ennen vuorokauden koitosta Ramstedt on tehnyt yhden pidemmän treenin Wattbikella.

- Muuten olen normaalin ohjelman mukaan treenannut. Tietenkään mitään kovia treenejä en viimeisinä päivinä tee. Pikkuisen olen tietenkin koittanut nyt perjantaina nukkuakin, hän kertoo valmistautumisestaan.

RamstedtTeemuIBDPaivaTeemu Ramstedt (oik.) juuri urakkansa aloittaneena puoliltaöin. Kuva: IBD-Cycling

Miesten kunnianhimoinen tavoite on polkea 24 tuntia yhteen mittaan. Vain muutaman minuutin vessatauot pysäyttävät polkimet. Neste ja energiatankkaus tehdään myös pyörän päällä. Ramstedt ei pelkää hyytymistä.

- Ei pitäisi olla sitä vaaraa, kun tehot pidetään matalalla. Eniten haasteita aiheuttaa se, miten pystyn niin pitkään istumaan. Minulla on pari erilaista satulaa, joita voi vaihtaa. Lisäksi täytyy tietenkin rasvata paikat hyvin hiertymien välttämiseksi, Ramstedt kertoo.

Miehet polkevat Narinkkatorilla ulkona kaiken kansan nähtävillä, vain teltat suojaavat sateelta. Ramstedtin, Lindholmin ja Hallikaisen pyöräilyä voi seurata perjantain aikana siis kuka vain.

- Toivottavasti mahdollisimman moni tulee katsomaan, kannustamaan ja tutustumaan, mistä IBD-cyclingissa ja toiminnassamme on kysymys, Ramstedt toivoo.

-Juho-Veikko Hytönen

Lisätietoja IBD-cyclingin toiminnasta ja tapahtumasta tiimin sivuilla.

ulvang banneri