Tavastia 4 Days -etappikilpailun voitto IBD Cyclingille

Mikael Turunen tuuletti voittoa Tavastia 4 days -etappikilpailussa. Kuva: Sanna Karjalainen

Mikael Turunen tuuletti voittoa Tavastia 4 days -etappikilpailussa. Kuva: Sanna Karjalainen

Teemu Ramstedtin luotsaama pyöräilyseura vahvistaa otettaan suomalaisen pyöräilyn kärjessä.

 Nelipäiväinen ja viisietappinen maantiepyöräilyn etappikilpailu Tavastia 4 Days ajettiin torstaista sunnuntaihin Kanta-Hämeen alueella. Jääkiekkoilija Teemu Ramstedtin luotsaama pyöräilyjoukkue IBD Cycling oli kärjen tuntumassa heti ensimmäisistä etapeista lähtien, ja Mikael Turunen varmisti viimeisellä etapilla kokonaiskilpailun voiton seuran nimiin.

Torstaina ajettu prologi ja joukkueaika-ajo nostivat viisi IBD Cyclingin kuskia kymmenen parhaan joukkoon kokonaiskilpailussa. Kolmannella etapilla perjantain korttelikilpailussa Järvenpään Pyöräilijöiden Tuomas Ratilainen karkasi muilta etappivoittoon, mutta IBD Cyclingin Mikael Turunen vei pääjoukon loppukirin sijoittuen näin etapilla toiseksi ja kiilaten kokonaiskisan johtoon.

Lauantain maantie-etapilla Turunen säilytti johtoasemansa. Etappi päättyi massakiriin, jossa Turunen sijoittui toiseksi. Hyvityssekuntien turvin Turunen johti kokonaiskisaa yhdeksällä sekunnilla perässään Johan Nordlund (Racebike-Focus) ja Trond Larsen (Team Larunpyörä Cervélo).

Myös sunnuntain viimeinen maantie-etappi päättyi pääjoukon kiriin, jossa Turunen kruunasi kilpailun kokonaisvoittonsa kirimällä myös etappivoittoon.

‒ Kausi on ollut nousujohteinen ja IBD Cycling on pystynyt tarjoamaan kovan vastuksen Suomen parhaille maantiepyöräilyjoukkueille. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin positiivisella tekemisen meiningillä, toteaa Ramstedt.

ulvang banneri