Neuron On FI 550x90px

Ranskan ympäriajo käynnistyi Düsseldorfin liukkailla teillä: Thomas keltapaitaan, Valverde sairaalaan

Geraint Thomas. Kuva vuodelta 2016. Kuva: Edward Madden/Creative Commons

Geraint Thomas. Kuva vuodelta 2016. Kuva: Edward Madden/Creative Commons

Sky-tallin Geraint Thomas oli nopein mies Ranskan ympäriajon käynnistäneessä aika-ajossa Saksan Düsseldorfissa lauantaina.

Sateen kastamilla liukkailla teillä brittipyöräilijä oli 14 kilometrin radalla viisi sekuntia nopeampi kuin Sveitsin ja BMC -tallin Stefan Kung. Avausetapin voiton myötä Thomas kantaa myös kokonaiskilpailun johtajan keltaista paitaa sunnuntain etapilla.

Skylla oli erittäin hyvä päivä, kun valkovenäläinen Vasili Kirijenka oli aika-ajon kolmas. Kokonaiskilpailun ennakolta kovimmista miehistä saman tallin Chris Froome oli paras kuudennella sijallaan.

Movistar koki kovia jo heti avauspäivänä, kun Alejandro Valverde kaatui erittäin liukkaassa mutkassa. Espanjalainen ei päässyt enää omin avuin ylös maasta ja hänet vietiin sairaalaan. Näin ollen Valverden Ranskan ympäriajo 2017 päättyi lyhyeen. Hänen vammoistaan ei ole tarkempaa tietoa. Myös Bahrain-Merida -tallin kärkipäähän uumoiltu Ion Izagirre joutui keskeyttämään ympäriajon kaatumisen vuoksi.

Muut kärkiajajat saivat tietoja liukkaista ja vaarallisista teistä ja Froomea lukuun ottamatta ajajat ottivat avausetapin rauhallisesti. Richie Porte, Alberto Contador ja Nairo Quintana muiden kärkiajajien ohessa jäivät Froomelle avausetapilla jo reilusti yli puoli minuuttia. Muut kärkiajajat ovat kokonaiskilpailun osalta vain muutaman sekunnin päässä toisistaan.

Kilpa jatkuu sunnuntaina 203,5 kilometrin tasamaaetapilla Düsseldorfista Belgian Liègeen

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri