Endurace FI 550x90px

Jaakko Hänninen neljäs Baltic Chain Tourin kakkosetapilla

Joni Kanerva, Oskari Vainionpää ja Jaakko Hänninen Jelgavassa. Kuva: Minna Uusivirta

Joni Kanerva, Oskari Vainionpää ja Jaakko Hänninen Jelgavassa. Kuva: Minna Uusivirta

Baltic Chain Tour jatkui perjantaina Latvian Jelgavasta Siguldaan poljetulla 170 kilometrin etapilla, joka ajettiin valtaosin kevyessä sateessa. Sen voitti Israel Cycling Academyn kanadalaisajaja Benjamin Perry, joka oli vahvin maaliin johtaneessa 900 metrin mäessä. Sen jyrkkyys oli yhdeksän prosenttia.

Voittaja oli mukana kilpailun ratkaisevassa irtiotossa, joka karkasi pääjoukolta 34 kilometriä ennen maalia. Hän oli myös etapin jälkimmäisessä välikirissä toinen. Kahdeksan ajajan irtiotossa olivat mukana myös Jesse Kaislavuo ja Hiski Kanerva. Noin kahdeksan kilometriä ennen maalia suomalaiset putosivat keulasta, ja kärkijoukko oli supistunut neljään ajajaan. Sen ero pääjoukkoon oli 48 sekuntia.

Loppukilometrien aikana aktivoitunut pääjoukko alkoi tavoittaa keulasta pudonneita ajajia yksitellen. Juuri ennen loppunousua kilpailureitti kulki jyrkkää alamäkeä ja sen jälkeen kapean sillan yli. Näillä main pääjoukko tavoitti myös irtiottojoukon hännän.

- Irtiottoryhmä teki hyvin töitä yhdessä. En kiihdyttänyt loppunousuun, mutta pidin reipasta vauhtia, eikä kukaan pysynyt perässä, Perry kertoo.

Voittaja oli maalissa seitsemän sekuntia ennen seuraavaa ryhmää, jossa maaliin tuli myös Jaakko Hänninen.

- Loppukilometreillä tilanne oli vähän kaoottinen, eikä väliaikoja irtiottoon juuri näytetty. Pääsin mäen juureen sillalta hyvissä asemissa ja iskin mäkeen toisena. Juuri ennen maalia kokonaiskilpailun johtaja tuli vielä ohi, Hänninen kertoo.

Avausetapilla Hänninen kärsi teknisistä ongelmista vaihteiden kanssa, mutta nyt pyörä toimi hyvin.

- Jalka oli aika samanlainen kuin eilen, mutta maalimäki sopi minulle, hän lisää.

Suomalaisista seuraavana maalin ylitti Joonas Henttala, jonka sijoitus oli 14. ja ero voittajaan 19 sekuntia. Hän on suomalaisista nyt kokonaiskilpailussa korkeimmalla sijalla, eli 21. Henttalan päivä kului aluksi kalusto-ongelmien kanssa painiessa.

- Noin 30 kilometrin kohdalla pyörästäni katkesivat ketjut, ja jouduin vaihtamaan varapyörään, joka oli väärän kokoinen. Kun sain oman pyöräni takaisin, alkoi kuuden kilometrin soratiepätkä, ja siinä minulta meni rengas. Takaisin ryhmään pääsemisessä kului paljon energiaa, mutta jalat tuntuivat kohtuullisilta, Henttala kertoo.

Trond Larsen oli maalissa 16., Oskari Vainionpää 18. ja Joni Kanerva 19. Ryska Posten Racing Teamin väreissä kilpaileva Antti Sizko oli 31. Pieniksi paloiksi loppunousussa hajonneen pääjoukon loppupuolella, 2.24 kärjen perässä maaliin tulivat myös Kaislavuo ja Hiski Kanerva, joiden sijoitukset olivat 48. ja 50.

Kilpailu jatkuu lauantaina Virossa 220 kilometrin etapilla, joka poljetaan Tartosta Tallinnaan. Etappiajon kokonaiskilpailu on äärimmäisen tiukka, sillä ensimmäisen etapin voittaneella Maris Bogdanovicsilla ja Benjamin Perryllä on tarkalleen sama aika. Keltaisessa paikassa jatkaa kuitenkin Bogdanovics.

 Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri